Vesterhavsskolans rektor Bengt Walter bekräftar att en medarbetare på skolan har tagits ur tjänst.
Vesterhavsskolans rektor Bengt Walter bekräftar att en medarbetare på skolan har tagits ur tjänst. Bild: Arkiv

Personal på Vesterhavsskolan tagen ut tjänst efter misstänkt hot mot elever

En person ur personalen på Vesterhavsskolan har tagits ur tjänst i väntan på utredning efter att en hotfull incident med elever har inträffat. Det bekräftar skolans rektor Bengt Walter.

ANNONS
LocationFalkenberg||

Det var vid lunchtid på torsdagen som en grupp elever i nionde klass och en person som arbetar på skolan kom ihop sig. Enligt uppgift ska det ha förekommit grova hot mot eleverna från medarbetarens sida.

– Incidenten inträffade inte på skoltid utan det var vid ett annat sammanhang och det är alltså inte en lärare som är inblandad utan en övrig medarbetare, säger Bengt Walter som är rektor på Vesterhavsskolan.

Personen är nu tagen ur tjänst och Bengt Walter säger att skolan nu kommer att genomföra en ordentlig utredning för reda ut vad som skett. Någon polisanmälan om det inträffade har inte gjorts i nuläget.

ANNONS

– Vi måste först veta vad som hänt och vilken kaliber det är på det, säger Bengt Walter.

Mår under omständigheterna bra

Eleverna som var inblandade i händelsen mår efter omständigheterna bra enligt Walter. Han säger att skolan har stödfunktioner på plats som träder in när något sådant här inträffar.

Rektorn själv fick vetskap om händelsen från personal på skolan och han har endast snabbt talat med både de inblandade eleverna och personen som ska ha uppträtt hotfullt.

– Skolan har handlingsplaner för hur vi ska agera vid sådana här situationer. Vi agerar nu efter dem. Nästa steg blir att inleda utredningen för att verkligen ta reda på vad som hänt. Medarbetaren kommer att vara skild från skolan tills en utredning är klar, säger Bengt Walter.

ANNONS