Person på spåren - stopp i tågtrafiken

Vid klockan kvart i fem på måndagseftermiddagen fick Hallandstrafiken ta emot larm om att en person befann sig på järnvägsspåret någonstans mellan Heberg och Brännarp. Därför har man stoppat tågtrafiken mellan Falkenberg och Halmstad.

ANNONS
|

Både räddningstjänst och polis har ryckt ut till platsen, men hade vid 16.50-tiden ännu inte kommit fram, enligt Hallandstrafikens presstjänst. Enligt uppgift ska det vara mycket folk på perrongen till stationen i Falkenberg som väntar på tåget.

– Ersättningsbussar är beställda. Det är rusningstid nu, det innebär att det är svårt att få tag i ersättningsbussar. Det är ju mycket skolbussar och så som man brukar kalla in och de används just nu. Men vi jobbar på det, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikations- och marknadschef på Hallandstrafiken.

På räddningstjänsten bekräftar man vid halv sex-tiden att en man befunnit sig på spårområdet.

ANNONS

– Han har ramlat på spåret och setts av en lokförare som slog larm. Polisen har hittat honom strax norr om Slöinge, säger Patrik Sönnerstedt, inre befäl på räddningstjänsten.

Mannen har förts med ambulans till sjukhus.

Vid 17.30-tiden meddelade Hallandstrafiken på sin Facebooksida att tågstoppet var hävt och att tågen rullade igen men med följdförseningar på en halvtimme. Avgången från Göteborg till Malmö som skulle avgått 17.40 ställdes in och ersättningsbuss är beställd.

ANNONS