Person hittad död – misstänkt mord

Under tisdagskvällen larmades polisen till en adress i Falkenbergs kommun, där en man hade anträffats avliden.
Brott har inte kunnat uteslutas och en förundersökning är därför inledd. Under onsdagsmorgonen anhölls en person, misstänkt för mord.

ANNONS

Det var vid 21.30-tiden på tisdagskvällen som larmet först kom in. Enligt polisregion Västs vakthavande befäl, Martin Hallberg, är det en person i 70-årsåldern som anträffats avliden på en adress i Falkenbergs kommun.

Omständigheterna bakom dödsfallet är oklara, men polisen har hittills inte kunnat utesluta brott. En förundersökning om mord har därför inletts.

– Vi kommer att gå vidare med teknisk undersökning och förhör, sa Hallberg och fortsätter:

– Jag kan inte berätta mer än så, tyvärr. Vi vill ha gjort vissa åtgärder innan vi kan gå ut med mer.

Person anhållen för misstänkt mord

Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg säger att det inte finns ”något uppenbart” som talar för att ett brott skulle ligga bakom dödsfallet.

ANNONS

– Men det finns omständigheter vi behöver titta på och då får vi utreda det här vidare, säger han.

Enligt Thomas Fuxborg ska ärendet kommit in som ett sjukdomsfall till ambulansen. Omständigheter ska dock ha gjort att polisen inte kunnat utesluta att det kan vara ett brott som mannen råkat ut för.

— Vi har en person som hämtades in till förhör. Personen är delgiven misstanke om mord och är anhållen av åklagare, säger Fuxborg under onsdagsförmiddagen.

Under morgonen har tekniker genomfört en teknisk undersökning av bostaden. Enligt Fuxborg avvaktar polisen med en rättsmedicinsk undersökning för att få klarhet i vad som inträffat.

Anhöriga till den avlidne mannen är underrättade om det inträffade, enligt Fuxborg.

ANNONS