Pernilla Andersson berättar varför hon tvingades sätta Motionshuset i konkurs.
Pernilla Andersson berättar varför hon tvingades sätta Motionshuset i konkurs. Bild: Håkan Johansson

Pernilla om varför Motionshuset i Falkenberg gick i konkurs


– Det här är helt och hållet en effekt av pandemin. Det säger Pernilla Andersson efter att hon begärt sitt företag Motionshuset i Falkenberg AB i konkurs.

ANNONS
|

Tuffa restriktioner under en lång tid har slagit hårt ekonomisk mot gymmet Motionshuset som hamnat på obestånd.

– Alla förstår nog att det är tufft under ett år med pandemi och vi är i en bransch som är hårt drabbad, berättar Pernilla Andersson.

LÄS MER:Motionshuset i Falkenberg i konkurs efter 18 år

Hon säger att gymmet drabbades redan i mars 2020 när den första vågen av pandemin satte fart.

– Det påverkade ju hela samhället. Sen uppmanade regeringen människor att inte gå på gym, vilket blev en begränsande faktor.

– Vi befinner ju oss fortfarande i en pandemi och det är fortfarande en tuff resa. Många branscher är drabbade och jag vill egentligen bara tacka våra medlemmar och anställda som har hållit i och varit fantastiska under pandemin.

ANNONS

– Det enda som vi fokuserar på nu är att ta oss ur det här och hitta en bra lösning så att gymmet kan rulla vidare. För är det nånting som jag vet så är det att träning och hälsa kommer vara viktigare än någonsin i framtiden, säger Pernilla Andersson.

Hon började arbeta med träning och hälsa redan som 13-åring. Motionshuset som nu går i konkurs, 33 år senare, har varit hennes livsverk.

– Det var inget roligt beslut att sätta Motionshuset i konkurs. Det är jobbigt. Men nu är fokus på att ta oss framåt och uppåt.

– Jag vill fortsätta att arbeta med träning och hälsa och ska göra allt i min makt att det blir så.

Vid konkursen var det 25 anställda på Motionshuset, de flesta av dem är timanställda. Vid bokslutet 2019 var omsättningen 4,1 miljoner och vinsten landade på 143 000 kronor.

Även 2018 var ett år med vinst och dessförinnan var det tre år med röda siffror. Bolaget startade 2002.

– Motionshuset är en stor arbetsplats och här finns många medlemmar, cirka 650 stycken. Nu hoppas jag att det löser sig för personalen och medlemmarna. Det är mitt ansvar att det blir så bra som möjligt.

ANNONS

– Konkursförvaltaren jobbar med att hitta den bästa lösningen för verksamheten. Medlemmarna har fått information och gymmet hålls öppet som vanligt, säger Pernilla Andersson.

LÄS MER:Motionshuset i Falkenberg i konkurs efter 18 år

ANNONS