Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pelly får nya ägare

Med planer på expansion både i Sverige och utlandet tar Patrik Hannell och Mats Dörring över Pelly Butiksinredningar AB. - Vi har länge haft ögonen på Pelly, säger nye ägaren Patrik Hannell.
FALKENBERG. Efter 14 goda år under vilka deras företag har vuxit med 20 procent i snitt fick nuvarande ägarna till Pelly Butiksinredningar, Gerda Böcklinger och Hilkka Alexandersson, ett erbjudande de inte kunde säga nej till.
- För oss var det viktigt att företaget stannar i Falkenberg och det är en fortsatt satsning. Nu känner vi oss jättenöjda när vi lämnar över till så starka ägare som planerar att utveckla företaget. Visst hade vi kanske kunnat tänka oss några år till, men vem vet om ett sådant här erbjudande hade kommit åter, säger Gerda Böcklinger, som en och en halv vecka till är delägare och vd.
De 45 anställda på Pelly Butiksinredningar informerades i går eftermiddag om ägarbytet som blev klart i slutet av juni.
- För de anställda är det bara positivt, här är nytt folk som vill mycket och som säkrar framtiden, säger Hilkka Alexandersson.
Redan den 1 september tar Patrik Hannell och Mats Dörring vid som nya ägare.
- Pelly agerar i en bransch som utvecklas och växer sannerligen starkt. Vår ambition är helt klar - Pelly ska bli det ledande butiksinredningsföretaget på den svenska marknaden, säger Patrik Hannell.
I anslutning till ägarbytet tillträder också Håkan Olsson som ny vd. Han kommer med lång erfarenhet från branschen, även internationell sådan vilket kommer honom till nytta på Pelly.
- Det kommer att investeras i koncernen och vi kommer att ta konceptet utomlands. Där finns en stor marknad vi vill ut på, säger Håkan Olsson.
Om allt går enligt planerna ser Håkan Olsson nyanställningar i Falkenberg.
- Huvudkontoret kommer alltid att vara här, det finns en djup förankring i Falkenberg som vi jobbar vidare på. Växer företaget märks det i alla delar och då blir det fler tjänster, säger Håkan Olsson.
Gerda Böcklinger och Hilkka Alexandersson kommer båda att till en början jobba kvar på företaget som konsulter. Gerda Böcklinger kommer också att sitta med i styrelsen.
Pelly Butiksinredningar beräknas omsätta 130 miljoner kronor i år.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här