Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Peggens vilda idé om Skrea motell

Falkenbergsprofilen Peggen Andersson vill återställa Skrea motell som det såg ut på 1950- och 60-talet. Han vill servera husmanskost, erbjuda övernattningsmöjligheter och anordna regelbundna motorträffar.

Ska utdömda Skrea motell räddas i sista sekund? Om du frågar tidigare motorprofilen och entreprenören Peggen Andersson så är svaret definitivt ja. Han har en vision.

Han vill backa bandet 60, 70 år och bygga upp Skrea motell ungefär som det såg ut på den tiden.

– Tanken är att vrida tillbaka klockan till 1950- och 60-talet i hela det området. Man skulle kunna ha klassiska fordonsträffar här. Man kan börja med en gång i veckan med olika teman, säger han.

Vi går runt och tittar på det förfallna motellet. Där andra ser mögel, krossade rutor och förfall, ser Peggen möjligheter.

– Min vision är att återupprätta restaurangen och servera husmanskost som man gjorde på 60-talet med en modern touch och naturligtvis Skreamackan. Det hade varit kul att ha med Lisa Lemke som inspiratör, säger han.

Han har också tankar på att öppna upp motellet för övernattning igen. Planen är att bygga upp en anläggning som påminner om motell där man kör fram bilen till sitt boende. Och i den gamla bensinmacken vill han få till ett museum.

– Jag vill inreda den som en mack såg ut på 1960-talet. Det finns de som samlat på sådana saker som säkert kan tänka sig bidra till det. Kanske man kan få till ett samarbete med Gulf. Och så kan man ha ett glasskafé där också, säger han.

Hur har du fått alla de här idéerna?

– Jag har sett bilträffar som blir väldigt stora ute i Sverige. I Björkäng samlas ägare till Yankee-bilar en gång i veckan. Det känns inte som det mest optimala stället. Jag ville hitta ett trevligare ställe och landade på Skrea motell. Fan, vilken bra plats det är, säger han.

– Jag är inte helt fel på det. Jag tror att det skulle kunna bli en begivenhet till i Falkenberg. Något liknande finns inte i Sverige vad jag vet. Och det finns ett stort intresse för det nostalgiska.

Men fastighetsägaren vill väl bygga bostäder?

– Jag kontaktade honom och jag upplever att han tände till på mina idéer. Han ser en möjlighet att göra något vettigt av det. Inget är gjutet i betong.

Peggen Andersson behöver dock hjälp med sin udda vision.

– Jag vet att det är en galen och tokig idé. Jag skulle behöva få tag på folk som vill skapa ytterligare en turistattraktion i Falkenberg. Det är ju ganska kul att vara några stycken. Jag är ingen restaurangmänniska och behöver någon där, säger han.

Vad det skulle kosta att rusta upp motellet är i nuläget oklart.

Läs också: Skrea motell - från storhetstiden till dagens förfall

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här