Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Peggen ger upp Skrea motell

Peggen Andersson ville rusta upp och väcka liv i det förfallna Skrea motell. Men idén stannar vid en dröm. Prislappen blev för dyr.

Skrea motell har stått och förfallit de senaste åren. Men i våras kläckte Peggen Andersson idén att rusta upp motellet och skapa en 1950- och 60-talskänsla över området igen. Han ville anordna motorträffar, laga husmanskost, skapa ett museum och även erbjuda övernattning.

Den vilda idén togs emot med öppna armar från falkenbergare som minns motellets glansdagar. Peggen Andersson hoppades på hjälp av andra intressenter och fick med sig en finansiär i projektet.

Ville köpa loss marken

Marken ägs dock av TMD Fastigheter i Göteborg och sedan flera år finns planer på att bygga bostäder i området tillsammans med Derome. Peggens förslag fick därför ett något svalt mottagande av TMD.

Peggen Andersson hoppades ändå kunna göra en affär och köpa loss marken. Men efter ett möte för några veckor sedan mellan parterna dog de förhoppningarna.

– Jag fick en finansiär bakom mig, vilken det var vill jag inte tala om. Men då blev det plötsligt fruktansvärt dyrt. Och visst, marken kanske är värd de pengarna om du ska bygga hus. Men tyvärr faller möjligheten att göra nostalgisatsningen, säger Peggen Andersson.

Han uppger att säljarna ville ha runt 18 miljoner kronor för marken.

– Om de vidhåller det priset finns det inget att diskutera. Vi står ganska långt ifrån varandra, säger Peggen Andersson.

Mehmet Bekar är vd på TMD Fastigheter, han menar att han mottagit flera bud.

– Det har varit en massa siffror med många intressenter men jag kommenterar inga siffror. Vi fortsätter planlägga området så får vi se efter det, säger han i en kommentar till tidningen.

”Allt äldre än 1980-talet ska bort”

Peggen Andersson är besviken över att Skrea motell högst troligt kommer jämnas med marken. Han tycker att äldre byggnader i Falkenberg inte har något värde numera.

– Tyvärr är det så här i Falkenberg, allt som är äldre än 1980-talet ska bort. Jag har svårt att förlika mig med det, säger han.

Peggen Andersson nämner bland annat kontorsbyggnaden Interconsult/Nordic tank som revs på Sanddynevägen tidigare i år trots att stadsarkitekt Johan Risholm ansåg att man skulle bevara fastigheten.

– Det kändes märkligt. Det gick inte att få igång en debatt, den skulle bara rivas. Byggnadsvård är inte Falkenbergs starkaste sida direkt, menar Peggen Andersson.

Läs också: Peggens vilda idé om Skrea motell

Läs också: Skrea motell – från storhetstiden till dagens förfall

Läs också: Fuktskadad funktionalism snart borta

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här