PE Fastigheter bygger sex nya parhus i Vessigebro

Beslut i kommunstyrelsen: Svårsålda villatomter i inlandet ska bli attraktiva för företag som vill satsa på landsbygden.

ANNONS
|

Villatomter runt om i inlandet i Falkenberg har stått osålda under många år. Nu har detta varit föremål för beslut i kommunstyrelsen där den politiska majoriteten yrkade om en lösning som skulle få dem mer lättsålda: att tillåta byggnation av parhus på tomterna.

Förslaget klubbades igenom av en enig församling och ordförande Per Svensson (S) är väldigt nöjd över veckans beslut.

– Villatomter i mindre orter är svårsålda. Vi upptäckte att kommunen sagt nej till företag som ansökt om att bygga tvåbostadshus på området och bestämde oss för att gå in och ändra så att det blev möjligt. Detta är helt och hållet en följd av politisk styrning.

ANNONS

Kommunstyrelseförvaltningen har även gjort en inventering av andra villatomter i inlandet som istället kan bli plats för nya tvåbostadshus.

PE Fastigheter vill bygga nya parhus i Vessigebro

PE Fastigheter är företaget som vill bygga på tomten och är redan kända hyresvärdar i Vessigebro. Charlotte och Per-Erik Westbeck driver företaget och äger sedan tidigare två andra tomter i området som nu alltså kan bli tre. Detta innebär minst sex nya lägenheter i Vessigebro.

Förhoppningen är dock att få köpa ytterligare två tomter för att totalt ha fem.

– De två sista behövde politikerna fundera lite över och skulle återkomma längre fram. Får vi allihopa blir det minst 10 nya lägenheter i området, säger Per-Erik Westbeck.

Lägenheterna PE Fastigheter i dagsläget förvaltar i Vessigebro är framförallt tvårummare. Planen är att de nya parhusen ska bli större.

– Vi tror på landsbygden och vi tror på Vessigebro. Efterfrågan på våra lägenheter är stor då det är många som vill flytta från sina hus men bo kvar i området, säger Charlotte Westbeck.

Beslut väntar i kommunfullmäktige i slutet av februari.

ANNONS