Paret tog sig ut när branden startade

En brand uppstod i en villa i Olofsbo på söndagsmorgonen. Ett par befann sig i huset när branden startade, men de lyckades ta sig ut och larma SOS. När räddningstjänsten kom till platsen var villan övertänd.

ANNONS
LocationOlofsbo||

Larmet om en villabrand på Bengtsa Johans väg i Olofsbo kom till SOS vid 8.20-tiden på söndagsmorgonen. När räddningstjänst och polis anlände till adressen var villan helt övertänd.

– Vi försöker rädda huset och förhindra att branden sprider sig till intilliggande hus, sa Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten i en första kommentar.

Två personer befann sig inne i huset när branden startade. De lyckades ta sig ut och ringa till SOS Alarm innan branden hunnit sprida sig.

– Det var ett vuxet par som befann sig inne i huset när branden startade. Det låg även några personer och sov i en husbil som stod parkerad utanför huset, säger Mikael Svensson, yttre befäl på räddningstjänsten.

ANNONS

Räddningsstyrkorna på plats har fått kontroll över branden och hindrat den från att sprida sig till fritidshusen inne på tomten. Det finns inga uppgifter om personskador i samband med branden.

Mikael Svensson beskriver huset som helt förstört.

– Enligt vår definition är branden släckt och det som återstår att göra på plats är eftersläckningsarbete, säger han.

Räddningstjänsten kommer att finnas kvar på platsen i ytterligare minst fyra timmar innan insatsen avslutas.

Enligt polisen är det i nuläget oklart vad som har orsakat branden. Det finns ingen misstanke om brott.

ANNONS