Säkerhetschefen Boris Carlsson berättar att en rad butiker drabbades under måndagens misstänkta stöldturné.
Säkerhetschefen Boris Carlsson berättar att en rad butiker drabbades under måndagens misstänkta stöldturné. Bild: Dick Gillberg/Håkan Johansson

Par gripna efter stöldturné i Ullared

En man och en kvinna i Ullared ertappades under måndagen med stora mängder misstänkt stöldgods i sin bil. En rad butiker runt Gekås misstänks vara drabbade.

ANNONS
|

Under måndagskvällen kunde polisen tillsammans med väktare på Gekås gripa ett par som misstänks för stölder i en rad butiker i handelsområdet och i varuhuset. Efter en husrannsakan i parets bil hittades misstänkt stulna varor för ett ”okänt högt belopp”.

– Vi fick in tips och rapporter så tidigt som vid klockan 15 och hade en dialog med polisen som kom till platsen. Vi tog dem när de gick ur varuhuset, och det hände i anslutning till stängning, säger Gekås säkerhetschef Boris Carlsson.

Paret som sedan häktades är nu anmälda för stölder av flertalet butiker i området, bland annat från Guld och Silver, Sko-Boo, Martin Shop och Lantmännen.

ANNONS

– På Guld och Silver fattas det varor för över 3000 kronor, efter inventering och koll på övervakningsfilmen kan det vara ännu mer. Nu väntar en del jobb framöver i att knyta varorna till oss så vi får tillbaka dem, säger Boris Carlsson.

Polisen beskriver omfattningen som ovanlig

Stationsbefälet Per-Alexander Treptow vid polisen i Varberg beskriver det som ovanligt att många butiker blir av med såpass mycket varor samtidigt. Paret ska även vara kända för polisen sedan tidigare.

– De släpptes under onsdagsförmiddagen efter förhör men är fortfarande misstänkta för stölder i flera butiker. Åklagaren har gjort bedömningen att de inte kommer försvåra utredningen om de släpps.

Säkerhetschefen Boris Carlsson berättar att tipsen och iakttagelserna om paret under dagen var avgörande för att kunna få fast dem.

– Det var bra jobbat av polisen att få till en husrannsakan av bilen på plats. Vi uppskattar när folk håller ögonen öppna och följer upp alla tips som vi får in.

ANNONS