Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Pandemin ställer in årets sista fullmäktigemöte

– När statsministern sa ”ställ in allt som går att ställa in” var det ett enkelt beslut säger fullmäktiges ordförande Jan Dickens (S).

I fredags eftermiddag, efter det att statsministern och regeringen presenterade ytterligare åtgärder med anledning av coronapandemin, sattes bollen i rullning. Jan Dickens, kommunfullmäktiges ordförande, tog kontakt med de olika fullmäktigepartiernas gruppledare och med kommunrådet Per Svensson(S) för att diskutera det planerade mötets vara eller icke vara.

– Vi tyckte att vi löst säkerheten på ett bra sätt genom att hålla mötena i Falkhallens Blackbox, men när statsministern sa att allt som kan ställas in ska ställas in, var det ett enkelt beslut, säger Jan Dickens.

Digitalt i fortsättningen

Nästa möte ska hållas den 26 januari. Då blir det dags att fatta beslut om de punkter som stod på tisdagens dagordning.

– Jag hoppas verkligen att vi tills dess har hittat ett system som gör det möjligt att ha mötet på distans. Vi ska testa tekniken på plats i god tid. Digitala möten är inget jag har längtat eftersom det kan bli tekniska problem. Men om det fungerar får vi vara inställda på att ha fullmäktiges möten på distans tills dess att vaccinationsprogrammet är genomfört, säger Jan Dickens.

Nya parkeringstaxor

På tisdagens möte fanns några punkter som rör olika kommunala taxor som planerades genomföras vid årsskiftet. Det gäller till exempel parkeringstaxor och taxor som rör miljö- och hälsas område.

– Jag har kontrollerat att det går att flytta beslutet till den 26 januari, säger Jan Dickens.

Utdelningen av kultur- idrotts- och miljöpriserna som skulle ha ha skett på tisdagens möte är redan genomförd.

LÄS MER: De får kommunens priser i år

LÄS MER: Politiken hittar nya former i pandemin

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här