Så här såg det ut i december när det första spadtaget togs där HSB bygger nya lägenheter, som hittills har fångat stort intresse.
Så här såg det ut i december när det första spadtaget togs där HSB bygger nya lägenheter, som hittills har fångat stort intresse. Bild: Håkan Johansson

Oväntat stort intresse för HSB:s lägenheter i Falkenberg

I oktober startade försäljningen av HSB:s nya lägenheter på Tröinge ängar i Falkenberg. Intresset har visat sig vara stort.
– Det går bättre än förväntat, säger Sofie Gustavsson, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling.

ANNONS
|

I december togs det första spadtaget för ett av HSB:s tre planerade höghus på Tröinge ängar i Falkenberg, som tillsammans kommer innebära 95 nya bostadsrätter.

Försäljningen av det första höghuset startade i höstas.

– Det går bättre än förväntat vilket är jättekul. Det visar att projektet behövs, säger Sofie Gustavsson, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling.

Av 35 lägenheter är det endast åtta kvar varav två är reserverade. Därtill har det kommit in 280 intresseanmälningar för de andra höghusen.

– Just nu finns inget liknande till försäljning. Sedan är prisklassen bra samtidigt som kommunikation och service är på plats.

ANNONS

Det var däremot relativt ovisst hur det skulle gå före säljstarten.

– Vi kände oro för hur pandemin skulle påverka bostadsmarknanden. Särskilt då vår analys var att många av de som ville köpa skulle vara äldre.

En som kan andas ut är Henrik Melin, ansvarig projektledare på HSB Göta.

– Man hoppas ju alltid men man vet aldrig trots att det är många intressenter.

Han hoppas att även de resterande höghusen kan bli aktuella för försäljning vad det lider.

– Vi trycker på knappen så snart som första huset är slutsålt. Vi hoppas kunna börja i år och det ser lovande ut i nuläget.

ANNONS