Så här såg det ut på Wheels & Wings sommaren 2019, vilket är senaste gången som fordonsevenemanget har kunnat genomföras.
Så här såg det ut på Wheels & Wings sommaren 2019, vilket är senaste gången som fordonsevenemanget har kunnat genomföras. Bild: Dick Gillberg/Arkivbild

Ordföranden om sommarens W & W: "Har inte gett upp hoppet"

Förra sommaren tvingades fordonsfesten Wheels & Wings i Falkenberg ställas in på grund av coronapandemin – och chanserna för att årets upplaga blir av minskar för varje dag som går.

ANNONS
|

Bil- och motorentusiasterna gick förra sommaren miste om det som för många av dem var tänkt att bli årets höjdpunkt – Wheels & Wings i Falkenberg. Arrangemanget ställdes in på grund av coronapandemin.

Med tanke på dagens pandemiläge och de rådande restriktionerna växer osäkerheten kring årets arrangemang ju närmare sommaren kommer.

– Vi kan inte göra annat än att avvakta. Men vi har inte gett upp hoppet även om det minskar för varje dag, säger Veronica Karlberg, ordförande i Warbergs Automobile Club som arrangerar Wheels & Wings.

Så ni planerar för att det ska bli av?

– Vi ligger i en planeringsfas men det känns lite hopplöst. Det är inte med samma glädje som man planerar.

ANNONS

Ifall ni måste ställa in, har ni något planerat senare?

– Inte som det ser ut i dag.

Vill undvika förra årets problematik

Trots förra årets inställda Wheels & Wings kom det flera hundratals cruisingbilar till Falkenberg under de dagar arrangemanget skulle ha hållits. Detta fick skarp kritik från polisen då det innebar en del stök och bråk, vilket man vill undvika i år.

– Skulle evenemanget inte bli av så kommer vi absolut diskutera det med polisen och kommunen. En skillnad mot förra sommaren är att polisen förmodligen kan ta hjälp av pandemilagen nu, säger Veronica Karlberg.

ANNONS