Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg, menar att attityden mot polisen i stort har blivit sämre. Bild: Håkan Johansson
Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg, menar att attityden mot polisen i stort har blivit sämre. Bild: Håkan Johansson

Omfattande klotter på polishuset

I början av veckan hotades polisen vid ett ingripande på Sloalyckan. På fredagen upptäcktes klotter på fem ställen på polishuset.
– Attityden gentemot polisen i stort har blivit väldigt dålig, säger Anders Persson, stationsbefäl.

I början av veckan pratade polischef Christer Bartholdsson om att attityden mot polisen blivit allt mer aggressiv. Gap och skrik, ifrågasättande och till och med hot, har blivit allt vanligare när polisen ingriper.

Något som Anders Persson håller med om.

– Det är inte bara mot oss i Falkenberg utan mot polisen i stort har attityden förändrats. Folk lägger sig i när vi gör ingripanden, blir hotfulla och det har tyvärr även förekommit stenkastning.

LÄS MER: Ungdomar kastade sten mot polis på Falkagård

På fredagen upptäcktes klotter på fem ställen på polishuset och bland annat har någon eller några skrivit ”alla under 80 hatar er” och dessutom könsord.

Om klottret har koppling till stöket på Sloalyckan eller till någon av de andra polisiära händelserna i Falkenberg senaste tiden kan Anders Persson inte veta.

– Det är helt omöjligt att svara på, jag stänger inte dörren för det men jag kan heller inte säga att det är så.

Har ni några misstänkta i nuläget?

– Nej inte ännu. Sen är det ju så att ett polishus är ett skyddsobjekt och under bevakning på diverse olika sätt. Så vi får väl se om vi kan få fram vem som kan ligga bakom det här. Sen är det jäkligt tråkigt att det klottras, inte bara på polishuset utan när det förkommer på andra ställen med.

En anmälan om skadegörelse har skrivits.

LÄS MER: Polisen fortsätter ha extra bemanning i Falkenberg

LÄS MER: Polisen: ”Vi ska se till att inget mer händer”

LÄS MER: Tre allvarliga brott inom loppet av några timmar

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här