Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Omfattande brand i länga – tio bilar sattes i brand

Omkring tio bilar sattes i brand i en länga på Falkagård, Falkenberg.

Klockan började närma sig tre, natten till söndagen, då polis och räddningstjänst larmades till Ormvråksvägen på Falkagård

– Det var en länga med bilar och det har brunnit i tio stycken, men det var koncentrerat till bilarna så det ska inte ha brunnit i något annat, säger Conny Eriksson, inre befäl hos räddningstjänsten.

Han beskriver det som en stökig natt i Falkenberg där det bland annat brunnit en del småsaker på Utmarksvägen. Enligt polisens presstalesperson Morten Gunnäng, bör man kunna knyta ihop samtliga skadegörelser till samma gärningspersoner.

— Det började brinna i föremål som soptunnor och annat brännbart tidigare. Bilar blev det sista. Ett antal förundersökningar har inletts och det mesta som hänt i natt är skadegörelse genom brand, säger han och fortsätter:

—Det uppstod i samband med att man gjort ett antal ingripande tidigare under kvällen. Troligtvis handlar det om en missnöjesyttring mot ingripandet. Problematiken finns inte bara i Falkenberg. Det är nog en kombination av frustration för dels corona och dels över att skolan släppt kontrollen lite. Det är en biverkning av det kan man säga.

Så man vet alltså vilka gärningspersonerna är?

— Jag är ganska säker på att några av dessa ungdomar är kända sedan innan av poliserna på plats. Det gäller att binda dem till de enskilda brotten, men vi har en hyfsad bild av vilka de är, säger Morten Gunnarsson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här