Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Om det stämmer så får de gå med en gång"

Seleman Salim, vd för Stockholmsföretaget Mobilin, kände inte till att några av hans säljare är misstänkta för att ha hotat en journalist.

Vd:n för Mobilin kan bekräfta att hans säljare var på plats på Långås marknad den 24 juli. Men enligt hans noteringar så var de bara tre. Uppgifterna från ansvariga på marknaden tyder på att det var minst sex säljare från Mobilin. 

– Jag vet inte hur de har uppfattat situationen. Jag har hört en mildare version. Säljarna sade att de marknadsansvariga skulle anmäla journalisten. Det du berättar för mig är väldigt, väldigt allvarligt, säger Seleman Salim, som också är vd för SS & PG Sales AB. 

Läs också: Journalist attackerad av försäljare på Långås marknad

Enligt hemsidan ställer Mobilin höga krav på sina säljare: "Vi vill vara bäst inom försäljning och utvecklar konstant vår personal för att ligga i framkant i branschen."

Var det erfarna försäljare som du hade på Långås marknad?

– Vi har haft en större rekrytering inför sommaren för att vi behövde mer folk. Det är första året som vi jobbar med marknader. De har väl jobbat någon månad. Men det behövs inte så mycket erfarenhet för att förstå att man inte hotar andra människor. 

Kommer du att samarbeta med polisen?

– Självklart. Vill polisen ha information om vilka säljare som var där så berättar jag det. Jag kommer att göra allt som står i min makt för att reda ut detta. Journalisten får gärna höra av sig till mig. Jag vill be om ursäkt för det som hänt, säger Seleman Salim. 

 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här