Planerar  asylboende. Bert Karlsson bekräftar att det är på Olofsbos camping han vill öppna asylboende. Bild: Adam Ihse/TT/Arkiv
Planerar asylboende. Bert Karlsson bekräftar att det är på Olofsbos camping han vill öppna asylboende. Bild: Adam Ihse/TT/Arkiv

Olofsbo klart för Bert Karlssons asylboende

Nu är det klart att Bert Karlsson vill öppna asylboende på Olofsbo camping. Både Migrationsverket och han själv bekräftar.

ANNONS
|

HN har tidigare berättat om att Bert Karlsson kommer att öppna ett asylboende i Falkenbergs kommun och att det skulle röra sig om Olofsbo camping. Både arrendatorn till campingen och Bert Karlssons bolag, Jokarjo AB, har tidigare förnekat att det handlade om Olofsbo camping, men nu bekräftar Migrationsverket att Jokarjo AB har fått ett tilldelningsbeslut.

– Det är klart att det är Olofsbo camping. Det är jättefint där och jättefina stugor, säger Bert Karlsson, som är vd på Jokarjo AB.

Däremot har det ännu inte skrivits några avtal och därmed är det inte helt säkert att det kommer bli ett asylboende där. För först ska anläggningen besiktas.

ANNONS

– Först måste vi kontrollera så att både anläggningen och företaget uppfyller alla krav som krävs, förklarar Sophia Öhvall Lindberg på Migrationsverket.

Men Bert Karlsson tror inte att det kommer bli några problem.

– Det kommer gå igenom.

När kan det vara klart?

– Troligtvis blir det klart redan nästa vecka, menar Bert Karlsson.

– Det kan gå så pass snabbt att det är klart redan nästa vecka, men det beror på hur snabbt man får en besiktningstid, berättar Sophia Öhvall Lindberg.

Ägarna till Olofsbo camping, bostadsrättsföreningen Olofsbo Stugor, och arrendatorn Campions Sweden AB vill inte uttala sig.

– Jag vill inte kommentera det i nuläget, säger Campions vd David Heidenfors.

– Jag har inga kommentarer och jag har inte haft någon kontakt med varken Bert Karlsson eller Jokarjo AB, säger bostadsrättsföreningens ordförande Hans Broberg.

Det rör sig om 200 platser på asylboendet, men det kan också komma att ändras beroende på hur besiktningen går.

– Det kanske visar sig att det bara blir aktuellt med 170 platser för att 30 inte når upp till kraven som ställs, förklarar Sophia Öhvall Lindberg.

ANNONS