Relationsfridsteamet i Falkenberg erbjuder samtalsstöd till våldsutsatta. Stödet är individuellt och ska utgå ifrån individens behov.
Relationsfridsteamet i Falkenberg erbjuder samtalsstöd till våldsutsatta. Stödet är individuellt och ska utgå ifrån individens behov. Bild: Yvonne Åsell / SvD / TT

Nytt team ska jobba mot relationsvåld i Falkenberg

Falkenbergs kommun har startat ett team som ska hjälpa utsatta och vid våld i nära relationer. Relationsfridsteamet ska ge stöd till både barn och ungdomar, familjer och vuxna.

ANNONS
|

Tidigare har Socialtjänsten arbetat med våld i nära relationer men i och med uppstarten av det nya teamet ska arbetet bli mer sammanhängande, skriver Falkenbergs kommun i ett pressmeddelande.

Teamet består av tre behandlingssekreterare med olika inriktning. Tillsammans ska de möta behoven barn och vuxna som blivit utsatta för våld.

– Vi har ett team som tidigare arbetat med våld och tillsammans har de en samlad kompetens och kan se helheten, säger Yasmina Petersson, tillförordnad chef för behandlingsenheten.

Satsningen är en del i att möta upp regeringens uppdrag att bekämpa våld i nära relationer och stärka skyddet för våldsutsatta.

ANNONS

– Det är ett väldigt viktigt ämne. Vi vill att barn ska få växa upp i en hemmiljö fri rån våld och vi behöver göra vad vi kan för att minska våld i alla nära relationer, säger Yasmina Petersson.

Stödet till våldsutsatta är individanpassat och teamet kan hjälpa till med det situationen kräver.

– Det är samtalsstöd för att hjälpa dem som upplevt våld. Vi kan också hjälpa till med praktiska saker, som till exempel att hitta en annan lägenhet och ekonomiska frågor.

Även den som utövar våld kommer att kunna få stöd.

– Det handlar om samtalsstöd till den som vill förändras och hitta nya strategier för att hantera aggressivitet . Tidigare har vi inte på samma sätt haft insatser för den som utövar våld, säger Yasmina Petersson.

Relationsfridsteamet startade under maj och arbetar just nu med flera ärenden.

ANNONS