Nytt kartongknep på Gekås – kassörska stoppade par

Ett par från Skåne hade fyllt en stor kartong med varor och försökte smuggla ut stöldgodset från Gekås. Då anade kassörskan att något inte stämde.

ANNONS
|

Trots att besökarantalet minskat dramatiskt på grund av coronapandemin fortsätter stölderna på Gekås.

Senaste fräcka stöldförsöket skedde i veckan. Ett par från Perstorp hade en större förpackning, som skulle innehålla en 71 centimeter hög ljuslykta, med sig till kassan.

Mannen erbjöd sig att själv scanna förpackningen för att slippa lyfta upp den på kassabandet. Men kassörskan anade att något inte stämde.

– Här gör kassörskan ett fantastiskt arbete, hon får en magkänsla och det blir än mer tydligt efter att han inte velat ställa upp lådan på bandet, säger Boris Carlsson, säkerhetschef på Gekås.

När kassörskan öppnade lådan innehöll den diverse prylar från varuhuset, som mindre lyktor, block, pussel och tejprullar. Securitas tog snabbt hand om paret som nu misstänks för försök till stöld.

ANNONS

Under höstlovet ökade de mindre stöldförsöken ordentligt och framför allt ungdomar stoppades vid kassabanden eller utgången till Gekås. Då handlade det främst om kosmetika som tonåringarna stoppat ner i väskor eller i sina jackor.

För att få stopp på stöldförsöken har Gekås lyft fram ett koncept: ”Visa väskan”.

– Man får trycka på det ibland med anledning av inträffade händelser. Vi har gjort det till en större grej där man kan se skyltar utanför entrén, i varuhuset och vid kassorna, säger Boris Carlsson.

Hur tas uppmaningen emot av kunderna?

– Det är många som vill visa upp sina väskor. Sedan förekommer det att folk har ryggsäckar med sig in trots att det finns förvaringsboxar vid entrén, säger han.

ANNONS