Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nytt bidrag för omsorg på obekväm tid

Falkenbergs kommun får över 300 000 kronor från Skolverket i bidrag för att bedriva barnomsorg på obekväm tid.

Även i år får Falkenbergs kommun statsbidrag från Skolverket för att bedriva barnomsorg under tider då förskola och fritids inte erbjuds. Kommunen får 327 180 kronor, vilket är en ökning jämfört med förra årets 255 000 kronor.

– I dagsläget kan vi erbjuda plats på Trollgårdens förskola till de föräldrar som har behov av flexibla arbetstider, säger verksamhetschef Lisa Nord.

Trollgårdens förskola erbjuder barnomsorg mellan klockan sex på morgonen och 21 på kvällen. Däremot är det svårare att ta emot fler barn på dygnet-runt-öppna avdelningen Nattugglan på Bokens förskola.

– Vi kan inte ha fler barn inne på grund av antalet barn per natt. Vi behöver större lokaler för att utöka verksamheten, säger Lisa Nord.

Arbete pågår med att hitta nya lokaler då intentionerna är att öka den dygnet-runt-öppna verksamheten. Lisa Nord säger att förhoppningen är att hitta smarta lösningar där de båda verksamheterna, som i dagsläget bedrivs dubbelt, i stället kan samverka kring flexibla öppettider.

Skolverkets bidrag går att söka till 2016. Bidraget är ett litet tillskott till vad verksamheten kostar.

– Om vi ska ha en utvidgad verksamhet efter 2016 måste vi äska mer pengar från politikerna för att få en utökad ram, säger Lisa Nord.

Förskolors ordinarie öppettider är mellan klockan 06.30 och 18.30. Så länge det går att söka pengar från Skolverket för omsorg på obekväm tid kommer kommunen att fortsätta göra det, enligt Nord.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här