Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya stödpengar bekostar handledare

Ung Aktiv kraft får över 1,4 miljoner kronor i stöd för att motverka studiefrånvaro i skolan. Pengarna ska finansiera ytterligare en handledartjänst för att nå fler hemmasittare.

Projektet Ung Aktiv Kraft drog igång i höstas. Det ska pågå i minst tre år och fokuserar på så kallade hemmasittare. Samarbetet mellan Falkenbergs Fontänhus och Falkenbergs gymnasieskola ska motverka frånvaro i skolan och/eller studieavbrott bland elever med psykisk ohälsa. Arvsfonden har redan tidigare beviljat Ung Aktiv Kraft 1,1 miljoner kronor och nu får projektet ytterligare 1,4 miljoner kronor.

– Det känns jättebra. Jätteroligt att Arvsfonden tror på projektet och att vi får fortsätta och även utöka. Det visar att de verkligen vill satsa på det, säger Adelina Malmström, verksamhetschef på Fontänhuset.

De nya pengarna ska finansiera ytterligare en handledartjänst.

– Det är många fler ungdomar i dag som mår dåligt än vi kan täcka in. En person till gör att flera av dem kan få mer stöd, säger Adelina Malmström.

Arvsfonden har dock ett motkrav: projektet måste hitta en annan finansiär för den nye tjänsten nästkommande år.

– På något sätt borde vi kunna hitta någon finansiering. Det är verkligen en bra grej vi gör. Skolan har själv sett vinster med projektet, säger Adelina Malmström.

Ung Aktiv Kraft räknar med att nå runt 100 gymnasieelever per år med psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning i åldern 16-25 år. Genom att ungdomar kommer i gång med aktiviteter ska de sedan genom individuellt stöd skaffa sig en plan för hur exempelvis studierna ska tas upp igen.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här