Ullareds Boris Lennerhov slutar som vd – men nu är hans nya roll helt spikad.
Ullareds Boris Lennerhov slutar som vd – men nu är hans nya roll helt spikad. Bild: Olof Ohlsson

Nya rollen klar för Boris Lennerhov – slutar som vd

Boris Lennerhov slutar vid årsskiftet som vd för Ullared. Men blir kvar inom bolaget – och nu är hans nya roll helt klar.
– Med tanke på situationen får jag se till att hjälpa till mer initialt, säger han till Market.

ANNONS
|

Att Boris Lennerhov ska sluta som vd för Gekås i Ullared har varit känt under en längre tid. Även att han kommer att bli kvar i någon form inom bolaget – men inte exakt hur.

Nu står det klart att han kommer att bli styrelseordförande.

I den rollen kommer han att leda styrelsens arbete, gruppen som bland annat utser företagets vd och drar upp den generella riktningen för verksamheten.

Säkrar en bra övergång

Till sajten Market.se säger Lennerhov, som redan sitter i styrelsen, att allting handlar om att se till att överlämningen till nästa vd ska gå så smidigt som möjligt.

– Det handlar om att vi ska klara av överlämningen bättre på ett praktiskt sätt, säger han.

ANNONS

Den som ersätter Boris Lennerhov som vd kommer att vara Patrik Levin, som tidigare arbetat på bland annat Coop och Netto. Boris Lennerhov har tidigare berättat att han kommer att agera bollplank åt Levin.

De senaste rekommendationerna kring corona har slagit mot varuhuset – och Boris Lennerhov berättade att Ullared återigen tappat mycket, efter att under sommaren ha haft det något lättare.

– Det blev bättre under sommaren och i september var det bara tio procents tapp. Nu går det med en ryslig fart åt andra hållet igen, sa han efter att Halland fått skärpta restriktioner.

Ser fram emot tid med familjen

Lennerhov har slutat som vd en gång tidigare – men kom tillbaka till rollen och har arbetat på varuhuset i 21 år. När GP intervjuade Lennerhov tidigare under hösten berättade han att han såg fram emot sluta som vd och få mer tid över till annat.

– Få mer tid med mina barnbarn och kanske unna mig en tur till Mallorca, om pandemin tillåter, sa han då.

Den nuvarande ordföranden Ulf Öjeklint kommer att sitta kvar i styrelsen, men nu som vanlig ledamot. Bortsett från ett uppehåll på två år har Öjeklint varit ordförande för Gekås sedan 1991.

ANNONS