Satsar på glassen. 50 miljoner kronor har redan satsas. Nu investerar Sia-glass ytterligare 25 miljoner kronor på nya maskiner till fabriken.
Satsar på glassen. 50 miljoner kronor har redan satsas. Nu investerar Sia-glass ytterligare 25 miljoner kronor på nya maskiner till fabriken.

Nya maskiner effektiviserar glassfabrik

Sia-glass fortsätter sin storsatsning och gör nya investeringar på totalt 25 miljoner kronor.

ANNONS
|

Under året har Sia-glass i Slöinge satsat omkring 50 miljoner kronor i en helt ny linje för produktion av strutar, pinnar, sandwich och båtar. Efter jul tas anläggningen i bruk.

Samtidigt har bolagets styrelse nyligen tagit ett beslut om att investera ytterligare 25 miljoner kronor i glassfabriken.

Dels handlar det om inköp av två robotar som ska hantera de färdigpackade glasslådorna, ett jobb som görs manuellt i dag men som nu ska ske automatiskt.

För att få in ytterligare produkter i den nya linjen ska maskinparken även kompletteras med en mackapär som fyller pappstutarna till glassarna Hallonpop och Colapop.

– Den tredje delen handlar om att vi vill ta tillvara på efterfrågan på våra ekologiska och laktosfria produkter bättre. Det är en stor tillväxt på marknaden på de produkterna, säger Sia-glass vd Rolf Frid.

ANNONS

Ta tillvara på efterfrågan gör företaget genom att köpa in en ny fyllnadslinje för förpackningarna på 0,75 liter och nya tankar för glassmet. De här produkterna måste särhållas på ett särskilt sätt och därför innebär inköpen en effektivisering av produktionen. Det blir färre moment med att ställa om maskiner och diska ur tankar.

Totalt kostar hela kalaset 25 miljoner kronor.

– Det är mycket pengar men vår ambition är att använda de pengar vi tjänar till att investera i bolaget, säger Rolf Frid.

Sia-glass har som mål att öka försäljningsvolymen med 10 procent under 2016 och med 50 procent under de närmsta fem åren.

ANNONS