David Lindquist är vd på Flexbuss och behöver nyanställa inför etableringen i Falkenberg.
David Lindquist är vd på Flexbuss och behöver nyanställa inför etableringen i Falkenberg. Bild: Pressbild

Nya jobb när bussbolag flyttar till Falkenberg

Flexbuss etablering i Falkenberg skapar nya jobb i Halland. Företaget har ett tio-årigt avtal med Hallandstrafiken och i höst ska en ny bussdepå stå klar.

ANNONS
|

Nyligen kunde HN berätta om kommunens fastighetsaffär där 9 500 kvadratmeter mark vid Vinbergsvägen sålts till Nybro-företaget Flexbuss. I juni startar första delen av uppdraget för Hallandstrafiken och i höst ska en ny bussdepå vara klar, med plats för femtio bussar, kontor, tvätthall och personalutrymmen.

LÄS MER:Kommunen säljer mark för två miljoner

– Det är en omfattande investering för oss, säger företagets vd David Lindquist.

Han vill engagera lokala företag i bygget av depån, och har fått en god bild av näringslivet i Falkenberg.

– Det känns bra att komma hit, de är mycket professionella på kommunens näringslivsavdelning och vi känner oss välkomna.

Flexbuss driver verksamhet i södra Sverige, med huvudkontoret i småländska Nybro. I dagsläget har företaget ungefär 500 anställda. Inför starten i Halland räknar man med att ytterligare 70 nya medarbetare behövs i Falkenberg och Halmstad.

ANNONS

– Det är främst förare, men också en del administrativ personal. Vi har en regionchef i Falkenberg som ansvarar för hela upphandlingen och samordnare i Falkenberg och Halmstad.

Att det blev en etablering i Falkenberg har dels med att företaget vunnit fler upphandlingspaket här, men också läget nära E6.

David Lindquist hoppas att placeringen nära järnvägsstationen ska underlätta för personalen, men även vara bra ur konkurrenssynpunkt vid behov av ersättningsbussar för tågtrafiken.

ANNONS