Nya idrottshallen i Glommen snart klar för inflyttning

Bygget av den nya idrottshallen i Glommen är i sitt slutskede. HN har följt med på husesyn i den nya anläggningen som bjuder på några ”första i Falkenberg”.

ANNONS
|

Över ett år har gått, och mer än 37 miljoner har det kostat. Glommens nya idrottshall står snart färdig att användas för den första skolklassen.

– Vi hade planer på någon invigningsmatch men det känns kanske inte som en bra grej just nu. Det har varit ett kul projekt och vi är väldigt nöjda med hur det ser ut, säger platschef Emil Olsson.

Den stora hallen är i full storlek med streckade planer i golvet för det mesta. När byggprojektledare Simon Burström och Emil Olsson kommer in i nya salen monteras de höj- och sänkbara basketkorgarna i taket.

– Det finns många föreningar i Glommen och tanken är att de ska kunna hålla till här. I förrådsrummen kommer det finnas egna utrymmen, och det är anpassat för att kunna ha matcher med publik, säger Simon Burström.

ANNONS

Könsneutralt omklädningsrum

Utöver det sitter det även solceller på taket som kommer försörja den nya idrottshallen med förnybar el. Något som är nytt med just denna hallen är även att det blir den första idrottshallen i Falkenberg med ett könsneutralt omklädningsrum som alternativ, enligt Burström.

– Det fanns ett önskemål om att det skulle finnas. Ett annat önskemål var att duscharna skulle ha bås och inte vara öppna som det är i de andra hallarna.

Interiören går i obeklätt trä och vitt. Exteriören är grå med geometriska mönster i två olika gråa nyanser. Tanken har varit att byggnaden ska matcha Långavekaskolan intill, vilket är en av de saker som Emil Olsson nämner att han är mest nöjd med.

– Silverfärgen på fasaden matchar skolans nya del, och det blev väldigt bra med mönstringen. Sen är även fönsterramarna likadana. Det är många detaljer som skapar en röd tråd mellan byggnaderna.

ANNONS