Pernilla Andersson, vd Motionshuset
Pernilla Andersson, vd Motionshuset Bild: Johannes Widergren

Nya delägare räddar Motionshuset i Falkenberg

I början av april sattes Motionshuset i konkurs. Nu räddas gymmet av fyra nya investerare.
– Det har gått jättefort, säger Pernilla Andersson som nu anställs som vd av det nya bolaget.

ANNONS
|

– Det här känns jättebra. Jag är otroligt tacksam att verksamheten kan fortsätta. Motionshuset är mitt livsverk som jag drivit i 18 år och det var viktigt att det landade i rätt händer, säger Pernilla Andersson.

Det var den 9 april som ägaren Pernilla Andersson ansökte om konkurs för Motionshuset i Falkenberg AB. ”Det här är helt och hållet en effekt av pandemin”, sa hon senare i en intervju med HN. Men nu har alltså vindarna vänt och gymmet har räddats. De fyra nya delägarna är fotbollsprofilen Pär Zetterberg, Savo Bodiroza (särbo med Pernilla Andersson), Roland Åkerberg som driver Elastomix och Bernt-Ola Wallin, fastighetsägare som även driver Bilhuset i Falkenberg.

ANNONS

LÄS MER:Pernilla om varför Motionshuset i Falkenberg gick i konkurs

För Pär Zetterberg var det en självklarhet att gå in och investera i Motionshuset.

– Pernilla hörde av sig till mig och förklarade situationen. Motionshuset är ett ställe där jag, min fru och våra barn tränar och där vi trivs väldigt bra. Det vore fruktansvärt om det skulle försvinna, det ville jag absolut inte. Därför var jag villig att hjälpa till, säger han.

Pernilla Andersson, som nu anställs som vd, berättar att det viktiga var att att fokusera på en lösning.

– Alla fyra är trygga personer som brinner för den här verksamheten. För mig var det viktigt att det skulle vara personer som känner företaget, säger hon.

De fyra investerarna har nu köpt in sig i konkursboet och går in med lika mycket pengar och får på så sätt lika mycket delägarskap.

– Vi har bildat bolag och förhandlat om hyreskontraktet och fått det påskrivet. Det har gått jättesnabbt och allt är väldigt nytt. Men det känns jätteroligt, säger Pär Zetterberg.

Vilka idéer Pernilla Andersson och de nya ägarna har vill Pär Zetterberg inte avslöja i dagsläget.

– Vi har många tankar om hur vi ska göra gymmet ännu bättre och få ännu mer medlemmar. Men det är för tidigt att berätta mer om just nu. Samtidigt lever vi i en pandemi och först och främst måste vi komma ut ur den, säger han.

ANNONS

Pernilla Andersson fortsätter:

– Det finns klart att det finns planer på att utveckla och förbättra men just nu måste vi fokusera på att ta oss igenom pandemin. Jag är bara glad att verksamheten kan rulla vidare, säger hon.

De fyra nya ägarna tar över verksamheten i månadsskiftet april/maj.

LÄS MER:Motionshuset i Falkenberg i konkurs efter 18 år

ANNONS