Ny verksamhetsledare för Näringslivet Falkenberg

Marinette Larsson tillträder som ny verksamhetsledare den 1 februari.

ANNONS
|

Nu står det klart vem som blir ny verksamhetsledare för Näringslivet Falkenberg och tar över efterBengt Sturesson, som går i pension tillvåren. Det blir49-åriga Marinette Larsson som bland annat kommer att leda, planera och samordna organisationens verksamhet.

– Det känns som det optimala jobbet för mig. Jag älskar min stad och har jobbat här i större delen av mitt liv, säger hon.

Marinette Larsson är knappast någon doldis inom Falkenbergs företagarvärld. De senaste 19 åren har hon arbetat för Falkenbergsbaserade dentalföretaget Unident.

– Jag var den nionde personen som anställdes på Unident. I dag har de ungefär 120 anställda runt om i Skandinavien. Jag har varit med på stora delar av deras resa och haft en rad olika chefsposter inom företaget, säger hon.

ANNONS

Näringslivet Falkenberg har i år växt till över 500 medlemsföretag. Den tillträdande verksamhetsledaren tror att potentialen är större än så.

– Det finns absolut plats för fler medlemmar. Tillsammans är man starka och kan jobba för gemensamma saker, säger Marinette Larsson.

Bland de saker hon vill fokusera på som verksamhetsledare nämner hon dels att utveckla eventverksamheten, som i dag bland annat består av företagarluncher och -frukostar samt den årliga Näringslivsdagen. Men hon har också tankar kring ett fördjupat samarbete med skolorna i kommunen.

– Det finns många skoltrötta ungdomar i dag och där kan näringslivet vara en viktig kraft,när skolpersonalen kanske inte har tid att ringa runt till alla företag och fråga efter praktikplatser, säger hon.

Näringslivet Falkenbergs ordförande Göran Bengtsson är nöjd med rekryteringen.

– Hon passade väldigt bra in i det vi sökte, en självgående person med eget driv och erfarenhet av att jobba med events.

Marinette Larsson tillträder tjänsten den 1 februari och hennes första uppgift blir att vara med och styra upp nästa års Näringslivsdagen.

FAKTA: Marinette Larsson

Ålder: 49 år.

Bor: Falkenberg.

Intressen: Träning, kultur, sjunger i kören Cantica Nova.

Aktuell: Ny verksamhetsledare för Näringslivet Falkenberg.

Tidigare: Olika chefsbefattningar inom Unident.

ANNONS