Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny vd för Destination Falkenberg

Över 70 personer från hela landet sökte tjänsten som ny vd för Destination Falkenberg. Men varför gå över Ätran efter vatten? Falkenbergaren Fredrik Jansson fick jobbet.

Sex personer återstod i slutgallringen. Men styrelsen för Destination Falkenberg var enig när man i går tog sitt beslut.
– Det var knivskarp konkurrens men alla hade Fredrik som nummer ett. Han har den bredaste kompetensen och ett fantastiskt nätverk. Inte bara i Falkenberg, säger styrelseordförande Mari-Louise Wernersson.

Fredrik Janson har haft ledande befattningar inom hotell- och besöksnäringen på många håll runt om i Sverige. Även på hemmaplan, han var till exempel vd på Falkenbergs Strandbad i ett par år. För närvarande arbetar han för Nöjesbolaget i Alingsås.

Han har dessutom suttit med i Destinationsbolagets styrelse sedan start och väl förtrogen med dess mål.
– Detta är ett fantastiskt spännande uppdrag! Jag brinner verkligen för Falkenberg och för att fortsätta utveckla destinationen. Nyckelordet för mig är samarbete. På olika nivåer, säger Fredrik.

– Jag har med destinationsfrågor på andra orter och där var man jätteglad om det kom 50-60 personer till ett möte med näringslivet. Här brukar det komma över 200 och det indikerar att det verkligen finns ett driv i Falkenberg.

Vilka nya frestelser Janson tänker erbjuda kommunbesökarna vill han dock inte avslöja ännu.
– De vill jag behålla för mig själv ett tag till.
När tillträder du din nya tjänst?
– Jag har inget exakt datum, men det blir inom en månad.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här