Ny vd för Destination Falkenberg

Över 70 personer från hela landet sökte tjänsten som ny vd för Destination Falkenberg. Men varför gå över Ätran efter vatten? Falkenbergaren Fredrik Jansson fick jobbet.

ANNONS
|

Sex personer återstod i slutgallringen. Men styrelsen för Destination Falkenberg var enig när man i går tog sitt beslut.

– Det var knivskarp konkurrens men alla hade Fredrik som nummer ett. Han har den bredaste kompetensen och ett fantastiskt nätverk. Inte bara i Falkenberg, säger styrelseordförande Mari-Louise Wernersson.

Fredrik Janson har haft ledande befattningar inom hotell- och besöksnäringen på många håll runt om i Sverige. Även på hemmaplan, han var till exempel vd på Falkenbergs Strandbad i ett par år. För närvarande arbetar han för Nöjesbolaget i Alingsås.

Han har dessutom suttit med i Destinationsbolagets styrelse sedan start och väl förtrogen med dess mål.

ANNONS

– Detta är ett fantastiskt spännande uppdrag! Jag brinner verkligen för Falkenberg och för att fortsätta utveckla destinationen. Nyckelordet för mig är samarbete. På olika nivåer, säger Fredrik.

– Jag har med destinationsfrågor på andra orter och där var man jätteglad om det kom 50-60 personer till ett möte med näringslivet. Här brukar det komma över 200 och det indikerar att det verkligen finns ett driv i Falkenberg.

Vilka nya frestelser Janson tänker erbjuda kommunbesökarna vill han dock inte avslöja ännu.

– De vill jag behålla för mig själv ett tag till.

När tillträder du din nya tjänst?

– Jag har inget exakt datum, men det blir inom en månad.

ANNONS