En ny stöld med hjälp av en barnvagn har skett på Gekås.
En ny stöld med hjälp av en barnvagn har skett på Gekås. Bild: Håkan Johansson

Ny stöld med barnvagn på Gekås

Än en gång har Gekås råkat ut för ett stöldförsök med hjälp av en barnvagn. Den här gången fyllde paret dubbelbarnvagnen med obetalda barnkläder.

ANNONS
|

Vi har tidigare rapporterat om så kallade barnvagnsligor som slagit till mot Gekås i Ullared. Gärningsmännen har försökt att smuggla ut varor med hjälp av sina barnvagnar.

I onsdags kväll var det dags igen. Ett par med en dubbelvagn med två små barn passerade kassan. Men vid utgången började larmbågen att tjuta och väktare tillkallades.

Det visade sig att paret gömt varor, främst barnkläder, i vagnen utan att betala för dem. Polis larmades till platsen och ett beslut om husrannsakan av parets bil togs. Där hittades än mer stöldgods, bland annat kläder och kosmetika.

Totalt handlade det om varor för 3163 kronor.

ANNONS

– Det är problematiskt. Man kan inte till hundra procent be om att titta i allas barnvagnar i varuhuset, säger Gekås säkerhetschef Boris Carlsson.

Kan det bli läge att förbjuda barnvagnar på Gekås?

– Det har man ju funderat kring. Men det går inte. Många är här och handlar en halv dag och då måste man få ha sina barnvagnar med sig, säger Boris Carlsson.

Stölden är polisanmäld.

ANNONS