Ny prognos av cityklimatet presenteras

En färsk undersökning av Falkenbergs cityklimat kommer att presenteras i morgon. Utifrån den hoppas kommunen och näringslivet kunna sätta upp nya mål för att utveckla stadskärnan.

ANNONS
|

I morgon kommer en ny undersökning från Fastighetsägarna att presenteras i samband med ett frukostmöte på Grand, dit handlare, politiker och fastighetsägare är inbjudna. Där kommer Falkenbergs siffror att visas upp och det kommer också att göras en snabbanalys av resultatet.

– Det är viktigt så att vi får en helhetsbild och att vi kan jämföra oss med andra kommuner, säger Henrik Olsson, utvecklingsledare av stadskärnan.

Just den här undersökningen skiljer sig något från exempelvis detaljhandelsindex som bara mäter detaljhandeln. Här kommer man att få en bild av sällanköpshandeln, dagligvaruhandeln och hotell– och restaurangbranschen. Det är WSP som har utfört utredningen, men kommunen har gått in med tio tusen kronor som sponsring.

ANNONS

– Vi välkomnar den här typen av utredning som ger oss ytterligare ett verktyg för att få en rättvis bild av stadskärnan.

Skåne var med redan förra året, men i år har undersökningen även gjorts i övriga kommuner. Falkenbergs resultat kommer att sättas i jämförelse med riksgenomsnittet, och efter det kommer det att diskuteras om vad som bör prioriteras framöver.

– Vi kommer kunna analysera, sätta upp ytterligare mål och skapa en mätbarhet, menar Olsson.

ANNONS