Ny lekplats med havstema tar plats i centrala Falkenberg

Bort med bilarna och in med barnen. En ny lekplats med havstema ska sätta barnen i centrum på Rörbäcksplatsen i Falkenberg.

ANNONS
|

Tidigt år 2019 viskades det för första gången om en fast lekplats bakom Sias glasscafé på Rörbäcksplatsen i Falkenberg. Tidningen har tidigare rapporterat att lekplatsen skulle stå klar till julen 2020 men har sedan dess mötts av en hel del förseningar.

LÄS MER:Nya stadslekparken vid Rörbecksplatsen klar till jul

Nu kan projektledare Anna Baeck ge beskedet att första spadtaget är inom räckhåll.

– Vi sätter igång i början av april. Om allt går som det ska hoppas vi vara klara någon gång i maj, säger Anna Baeck.

Lekplatsen ska ha ett havstema med studsmattor och en gungande båt. Intrycket av vågor ska även skapas av blå och böljande belysning under kvällstid.

ANNONS

Budgeten för projektet är 1,5 miljon kronor och är en del i en större vision för Falkenberg centrum.

– Vi vill locka folk till staden och ge barnen en naturlig plats och möjlighet att kunna utnyttja den. Det är väldigt lugnt och fint här och kommer bli ännu lugnare när vi tar bort vändplatsen.

Längst ut på Rörbäcksgatan finns idag en vändplats som ska tas bort för att göra plats för lekplatsen. Asfalt ska bytas ut mot en gummimatta och en barriär av växter ska skärma av mot trafiken på Holgersgatan.

Även det intilliggande området för torghandel ska lysas upp under kvällstid.

– Vi vill skapa ett mer levande centrum där vi sätter barnen före bilarna. Många tycker också att det är väldigt mörkt här på kvällarna och detta är ett sätt att skapa trygghet.

ANNONS