Ny klädaffär slår upp dörrarna i Glommen

Anna Johansson är barnskötaren som mitt under brinnande pandemi öppnar affären Annas Klädhörna i Glommen. - Jag tror stenhårt på den här idén, säger hon.

ANNONS
|

På lördag öppnar en ny klädaffär i Glommen. Bakom satsningen står Anna Johansson.

- Jag har alltid haft ett intresse för kläder och mode. Här kommer jag framförallt sälja moderna och stilrena baskläder som är riktade till kvinnor i åldrarna 20 till 60 år. Men alla är givetvis varmt välkomna, säger hon och fortsätter:

- Jag tror att det ligger rätt i tiden. Många vill kunna handla lokalt och dessutom är mycket av kläderna gjorda av organiskt bomull. Och eftersom butiken är liten kommer det bli en mer personlig touch. Jag tror det kommer uppskattas av kunderna.

Då många affärer och företag går under på grund av coronapandemin är det kanske inte det mest självklara valet att starta eget. Men det är inget som Anna Johansson har oroat sig för.

ANNONS

- Jag började planerade rent konkret för det i januari, innan många företag började gå dåligt. Jag funderade på om det verkligen var läge för att starta eget just nu men kände att jag ville inte vänta. Jag tror det kommer gå bra ändå, säger hon.

Hon har tidigare jobbat som kallskänka och de senaste tio åren som barnskötare.

- Jag kände att jag ville testa något nytt. Jag har inte drivit eget företag innan så det har varit mycket med det administrativa som varit nytt och krångligt. Men jag har fått mycket stöd från mina grannar och kompisar. Det skall bli fantastiskt kul att få komma igång.

ANNONS