Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Ny hinderbana invigs på Vallarna i Falkenberg

Nu invigs den nya hinderbanan på Vallarna som ett led i kommunens lekplatssatsning. Fem nya stationer där barn och vuxna kan utmana sig själva och pröva bland annat balans och armstyrka.

På fredagen revs staketet runt Falkenbergs senaste tillskott för leksugna. Hinderbanan framför fågelhuset på Vallarna har fått ett ansiktslyft i form av en utbyggnad med flera nya trämoduler.

– Vi har märkt att hinderbanan är väldigt populär men att barn i åldrarna 8 till 12 år vill ha nya utmaningar. De vill kunna testa sig själva och vi vet att banan används mycket till både tävling och lek, säger Georgia Ferris (KD), ordförande för kultur-, fritids- och tekniknämndens i Falkenbergs kommun.

Den nya delen utgörs bland annat av ett rep som man kan svinga sig i mellan två plattformar och en roterande stock där man kan testa balansen. Hinderbanan är en del av kommunens satsning på lekplatser och hör ihop med utbyggnaden av den större lekplatsen på Vallarna. Det bygget skulle varit klart förra året men har tyvärr fördröjts av pandemin. I väntan på att den nya lekplatsen öppnar får Falkenbergarna roa sig med hinderbanan och, det finns en tydlig tanke med redskapen man valt och att man nu ökar svårighetsgraden på banans hinder.

– Något vi tagit med oss in i lekplatsplanen är att leken inte får vara för ordnad och övervakad. Då får inte barnen testa sina gränser och ta risker, men mycket av leken handlar ju om att lära sig uppfatta risker själv så att man har det med sig in i vuxenlivet, säger Georgia Ferris (KD).

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här