Ny gokartbana ska locka ungdomar

Falkenbergs motorklubb vill satsa på de unga. Nu är en ny gokartbana invigd, och en verkstad och ungdomsgård är på gång.

ANNONS
|

Falkenbergs motorklubb har 630 medlemmar. Inte många av dem är under 15 år.

- Vi har haft väldigt lite ungdomsverksamhet. Det är därför vi gör den här satsningen. Alla har längtat efter gokart i Falkenberg, säger Ronny Andersson, ordförande i Falkenbergs motorklubb.

I söndags, mitt under Västkustloppet, fick hemmaföraren Fredrik Larsson klippa bandet till den nya banan.

– Den är till både för de som vill träna för att bli racerförare, och de som bara vill prova, säger Ronny Andersson, som berättar att intresset redan är stort.

– Sedan vi började lägga asfalten i november har det varit ett jättetryck. Det har ringt föräldrar från Borås till Laholm för att fråga om när vi är igång.

ANNONS

Förutom banan ordnar klubben även en gokartverkstad i besiktningshallen, som annars bara används fyra helger per år. Dessutom ska klubben ställa i ordning en ungdomsgård i en fastighet på området.

– Det är bra med ett ställe även på vintern. Vi har köpt in ett biljardbord och ska även ha lite spelkonsoller, säger Ronny Andersson.

För att få snurr på verksamheten kommer gokartbanan även gå att hyra, till exempel av företag på konferens i staden. Men Ronny Andersson betonar att hjärtat i satsningen ligger på ungdomsverksamheten.

- Absolut. Det här blir en möjlighet för unga att komma ut och pröva något nytt, säger han.

ANNONS