Henrik Selamis har arbetat inom Falkenbergs kommun i fem år.
Henrik Selamis har arbetat inom Falkenbergs kommun i fem år. Bild: Håkan Johansson

Ny gatuchef utsedd i Falkenberg

Henrik Selamis blir ny gatu- och trafikchef i Falkenbergs kommun och tillträder tjänsten i nästa vecka.

ANNONS
|

– Vi hade många bra kandidater och efter en lång process känns det jätteroligt att komma fram med Henrik. Utifrån de samhällsförändringar jag ser framför mig de närmaste åren har han mycket bra kompetenser för att vi tillsammans ska kunna lösa våra gemensamma utmaningar, säger Christian Fager, tillförordnad gatuchef sedan Anneli Johansson slutade för tio månader sedan.

Christian Fager jobbar på kultur-, fritids och teknikförvaltningen som organiserats om sedan årsskiftet. Han är chef för Fritid offentlig miljö med fyra ansvarsområden. Förutom gatu- och trafikenheten är det en enhet för anläggningar, en för bad, samt en för park och kust.

Uppvuxen på Västra gärdet

Henrik Selamis är trafikingenjör och har rekryterats internt. Han är född och uppvuxen på Västra gärdet och har arbetat inom Falkenbergs kommun i drygt fem år.

ANNONS

– Tidigare har jag väl inte känt att jag velat bli chef. Men jag trivs i verksamheten och miljön och har tänkt mer på det här att vara ledare sedan något år tillbaka. Det finns ett program för det som jag kom in på. Sedan föll det sig så väl att gatuchefstjänsten blev ledig.

Vad blir det första du kommer att ta itu med som chef?

– Det blir p-skivan som ska införas under 2021 och implementeras i budgeten. Den ska snart ut på remiss och väntas tas upp i nämnden i höst.

Finns det andra problem att lösa, folk klagar på parkeringssituationen i centrum?

– Det beror på hur man väljer att se det. I centrum har vi ett p-hus med 130 platser som är mer eller mindre tomt. Cykel och buss är ett annat alternativ och vi jobbar mycket med att bygga ut cykelvägarna.

Trafiksituationen vid Tångarondellen är en annan sak allmänheten klagar på?

– Själva rondellen är Trafikverkets väg och jag har själv inte varit med i de diskussionerna. Problemet är att det blir köbildning i pendlingstider, speciellt på eftermiddagarna. Men vi har trafikingenjörer och planerare som tittar på det, säger Henrik Selamis som tillträder sin tjänst den 1 juni.

ANNONS

LÄS MER: Ännu en chef lämnar ny storförvaltning

LÄS MER: Nu blir det betydligt dyrare att felparkera

LÄS MER: Ännu mera kaos väntas kring Tångarondellen

LÄS MER: P-skivan är på ingång igen

ANNONS