Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Ny förvaltning väntar på ny chef

Kommunchef Lars Fröding blir tillförordnad chef för den nya förvaltningen som träder i kraft vid årsskiftet. En ny förvaltningschef ska tillsättas i början av nästa år.

Kommunchef. Lars Fröding, kommunens högste tjänsteman, blir tillfällig chef över den nya nämnden för kultur- fritid och teknik tills en permanent lösning har hittats. . Bild: Ola Folkesson
Kommunchef. Lars Fröding, kommunens högste tjänsteman, blir tillfällig chef över den nya nämnden för kultur- fritid och teknik tills en permanent lösning har hittats. . Bild: Ola Folkesson

Inför varje val görs en översyn av nämndernas organisation. I våras tog fullmäktige beslut om den nya organisationen som gäller från och med årsskiftet. Det innebär bland annat färre kommunråd än i den nuvarande organisationen som gäller året ut. Sedan valet 2010 har Falkenbergs kommun haft tre kommunråd (varav ett oppositionsråd), den ena är 0,4 av en heltid. Den nya organisationen har ett kommunråd och ett oppositionsråd.

I den nya organisationen slås tekniska nämnden och kultur- och fritidsnämnden samman och trafiknämnden läggs över på den nya nämnden. När politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträdde i veckan föreslog man att kommunchef Lars Fröding ska vara chef för den nybildade förvaltningen till dess att en permanent lösning har hittats. Kommunstyrelsen tar det slutliga beslutet. Georgia Ferris (KD) blir ordförande för den nybildade nämnden.

Andra förändringar i den nya organisationen: Det kommunala bolaget Falkenbergs Näringsliv avvecklas. Det innebär att de fem personer som är anställda i bolaget i dag kommer att tillhöra kommunstyrelseförvaltningen. Destinationsbolaget som ligger under Falkenbergs Näringsliv i dag blir ett dotterbolag till Stadshus AB.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här