Ny C-ordförande: "Måste se på landsbygden på ett annat sätt"

Med siktet inställt på valrörelsen 2018 gör Centerpartiet i Falkenberg en rockad redan nu. Sedan i måndags är Anette Ivarsson från Krogsered ny ordförande i partiet.

ANNONS
|

Du efterträder Tore Holmefalk som dock fortsätter som gruppledare för partiets fullmäktigegrupp. Vad blir dina främsta uppgifter framöver?

– Jag ska leda kretsstyrelsens arbete och föra medborgardialoger i hela kommunen. Tolv stycken är inplanerade. Det blir mycket visionsarbete som ska kommuniceras in i kommunfullmäktige.

Du blir även partiets valledare. Förra valet backade ni drygt tre procent, jämfört med valet 2010. Vad krävs för att tappet inte ska fortsätta?

– Jag har en framtidstro men vi måste arbeta hårdare, bli bättre på att tala om vad vi gör och står för men också göra bra saker.

ANNONS

Vilkablir de största utmaningarna i din nya roll?

– Att göra ett bättre val 2018 är en rolig utmaning.

I debatten om Falkenbergs framtida skolorganisation har vissa väljare på landsbygden sett resonemangen kring byskolorna som ett svek. Behöver ni återupprätta förtroendet som landsbygdsparti?

– Ja, det tror jag nog att vi behöver. Att vara styrande är inte alldeles enkelt heller. Man har en helhetssyn att ta hänsyn till men vi måste se på landsbygden på ett annat sätt. Och det gäller för hela landet.

Vilken tror du blir den viktigaste valfrågan för er?

– Bostäder. Att bygga bostäder i hela kommunen är en stor och svår utmaning. Det är inget som man kan göra över en natt men det är jätteviktigt för att landsbygden ska växa. Och det är viktigt för att staden ska blomstra också.

ANNONS