Ny brand på Falkagård i Falkenberg— soprum blev totalförstört

På söndagskvällen brann det på nytt på Falkagård i Falkenberg, den här gången i ett soprum. Fabo beskriver händelsen som ”oroväckande”.

ANNONS
|

Räddningstjänsten konstaterade att det handlade om en fullt utvecklad brand och det är inte första gången en liknande händelse inträffar i området. Både bilar, soprum och annat har satts i brand från i somras fram till idag.

— Det är såklart inte bra. Det är en väldigt oroväckande utveckling när det uppstår eld eller tänds på i miljöhus, säger Roger Almén som är marknadschef på Fabo.

Marknadschefen berättar att Fabo har en handlingsplan vid liknande händelser.

— Det vi gjort tidigare är att vi placerat ut tillfälliga kärl i anslutning till miljöhuset och vi kommer att ha en liknande lösning den här gången säger Roger Almén, och fortsätter:

ANNONS

— En del i planen är också att titta på hur vi kan utvecklas och förhindra att det här händer igen. Att hitta säkrare sätt för sophanteringen är en fråga som vi ständigt jobbar med.

På måndagsförmiddagen påbörjades arbetet med att städa upp i resterna av soprummet. Polisen utreder händelsen och har pratat med vittnen som ska ha sett två personer lämna soprummet. En anmälan har upprättats om brand genom skadegörelse.

— Det är viktigt med kommunikation med de boende i de här lägena, att vi berättar vad som händer framåt och hur tidsplanen ser ut. Den som är orolig eller har frågor är välkommen att kontakta oss, och om man ser någonting misstänkt i området är det viktigt att det når fram till polisen, säger Roger Almén.

LÄS MER:Fullt utvecklad brand i soprum i Falkenberg

LÄS MER:Misstänkt mordbrand på Falkagård

LÄS MER:Bilbrand på Falkagård

ANNONS