Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Nyöppnad kaffeshop i Vinberg

I fredags slogs portarna upp till den nybyggda butiken på gården. Smedstorpets Lilla Butik säljer kaffe, te och presentartiklar i Vinberg.  – Det här är jättekul. Jag ser verkligen fram emot att det ska dra igång, säger Emma Carlsson som driver den lilla butiken.

Butiken är bara en vecka gammal och har öppet på eftermiddagarna några dagar i veckan samt lördagar från klockan halv åtta. 
– Jag har lite mjölk från Kjällsjö mejeri som service till ortsborna och på lördagarna har jag frallor från Peters konditori på Hjortsberg också, säger Emma. 

Hon bestämde sig för att hitta något annat när hon fick barn. Hennes passion för en god kopp kaffe gjorde att hon önskade att hon kunde öppna en sådan butik. När de rev ett gammalt uthus på tomten för att bygga nytt garage, bestämde sig familjen för att slå till på en butikslokal i bakänden av byggnaden. 
– Det blir som en dröm att kunna kombinera mamma-livet med det här. Drömscenariot att det ska bli en mötesplats för ortsborna och ett utflyktsmål för andra. Blir ett socialt tillhåll. Jag hoppas att vi kan vidareutvecklas och fortsätta att vara kreativa. 

Emma som jobbade med ekonomi och administration tidigare kände när hon blev mamma att hon ville göra något annat. Hon har en bakgrund från butik sedan tidigare och saknade kundkontakten även om hon arbetat med sälj nyligen. 
– Det är något speciellt med att se en kund mellan fyra ögon och träffas på riktigt istället för att prata på telefon, jag saknade det. 

Nu har kunderna möjlighet att besöka henne och butiken onsdagar-fredagar och lördagar. Framöver hoppas hon kunna utöka tiderna och kanske även kunna servera en kopp kaffe. 
– Men det har jag inte tänkt så mycket på ännu, det ligger en bit fram i tiden, säger Emma.