Uppskattat. ”Det är bara positivt”, säger Margit Gustavsson som sitter till vänster bredvid Mikaela Forss och Jenny Andersson.
Uppskattat. ”Det är bara positivt”, säger Margit Gustavsson som sitter till vänster bredvid Mikaela Forss och Jenny Andersson.

Nostalgibio med hemtjänsten

Fikat är framställt i Fotomuseet och en efter en droppar de in. Många blev påminda om sin ungdom när hemtjänsten ordnade visning av Kalle på Spången.

ANNONS
|

Omkring trettio personer som får hjälp från den kommunala hemtjänsten hade bjudits in till Fotomuseet som en gång var biografen Olympia. Flera av dagens besökare hann säkert med ett eller annat besök under åren 1910 till 1954, då biografen höll öppet.

– Det är mycket trevligt att vara här. Jag går inte på bio mycket men när jag var ung var det nästan den enda förströelse man hade, säger Jenny Andersson som föddes 1924 och minns hur hon cyklade från föräldrahemmet i Vinberg för att se på bio i Falkenberg.

– Edvard Perssons filmer var väldigt trevliga att se, säger hon.

ANNONS

Den här gången visades en kortfilm från Falkenberg samt Kalle på Spången från 1939.

– Jag har så dålig syn, så jag kanske inte får så stor behållning av filmen, men sångerna känner jag igen från min ungdom! Det är så trevligt att komma ut och få träffa varandra, säger Jenny Andersson.

Den kommunala hemtjänsten har sökt pengar från kommunens aktivitetspott för att ordna tillställningen.

– Det är tredje gången vi är ute på aktiviteter, många ser fram emot att vi ordnar saker, säger Mikaela Forss som arbetar på den kommunala hemtjänsten i Vinberg.

Nästa gång blir det en jultjänst för brukare av hemtjänsten i Vinberg.

– Många av de som bor där har gått i samma skola. Det blir många kära återseenden, säger Mikaela Forss.

ANNONS