Nelly flyttar flytten framåt

Flytten av Nellys lager från Falkenberg till Borås flyttas fram på grund av pandemin. Det innebär att de cirka 170 anställda får behålla sina jobb ett tag till.

ANNONS
|

Klädföretaget Nelly har haft sitt huvudlager i Kattegatt Center på Bacchusområdet i Falkenberg sedan våren 2012. I oktober förra året kom det slutliga beskedet att man tänker flytta lagerverksamheten till ett nybyggt lager i Borås där huvudkontoret finns. Anledningen är att lokalerna i den gamla Vin & Sprit-fabriken vid Skrea strand är opraktiska och inte funktionella för en modern logistikhantering.

Planen var att flytten skulle ske sista mars nästa år. Men i sommar har personalen informerats om att det inte blir förrän i september 2021. Cirka 170 personer berörs av beslutet.

Merkostnader

– Det är ju positivt för mina medlemmar att de får behålla jobben i minst ett halvår till, kommenterar Ulf Davidsson som är fackordförande för Handels på Nelly i Falkenberg.

ANNONS

– Beskedet jag fått är att flytten är framflyttad i minst sex månader på grund av pandemin. Att den inneburit merkostnader för flytten.

Finns det några indikationer på att det kan flyttas fram ytterligare?

– Jag säger som Anders Tegnell att man vet inte vad den här pandemin har att komma med. Men förutsättningarna nu är att det ska bli av sista september nästa år. Jag tror att det blir ett absolut besked på senhösten.

Låg medelålder

Personalen erbjuds jobb på det nya lagret i Borås men Ulf Davidsson tror inte att många kommer att nappa på det.

– Det är ett stort steg att flytta. Medelåldern är ganska och låg och de flesta har hela sitt sociala nätverk här. Nu får de lite längre tid på sig att fundera på vad de ska göra.

Ulf Davidsson är själv boråsare från början men tänker inte flytta tillbaka till sin gamla hemstad.

– Nej, vi flyttade hit till vårt fritidshus 2010 och jag har tillbringat så mycket av min fritid som möjligt här i Falkenberg sedan 1978.

Får pendla ett tag till

De flesta är förmodligen nöjda med att få jobba längre i Falkenberg, men förseningen drabbar en anställd som redan flyttat till Borås. Han får fortsätta att pendla de 11-12 milen ett halvår längre än vad det var tänkt.

ANNONS

Tidningen har sedan i måndags sökt företagsledningen på Nelly för en kommentar, men företagets presskontakt meddelar att det kan dröja på grund av semestertider.

Nelly ägs av det svenska börsnoterade holdingbolaget Qliro Group. Nelly hade 2018 en omsättning på 1,4 miljarder kronor och med en vinst (rörelseresultat) på 33 miljoner kronor. 2019 hade rörelseresultatet vänt till en förlust på 3,6 miljoner.

LÄS MER: Nelly på väg att flytta från Falkenberg

LÄS MER: Facket köper inte argumenten till flytten

LÄS MER: Slutligt beslut: Storföretaget Nelly lämnar Falkenberg

ANNONS