Minnen från Falkenberg. I en exklusiv intervju med HN tidigare i år berättar Lars Winnerbäck om sin relation till Falkenberg. Här sitter han med vännen och falkenbergaren Mathias Gurestam.
Minnen från Falkenberg. I en exklusiv intervju med HN tidigare i år berättar Lars Winnerbäck om sin relation till Falkenberg. Här sitter han med vännen och falkenbergaren Mathias Gurestam.

Nedräkning inför Winnerbäck-konsert

Det är 200 biljetter och några dagar kvar till Winnerbäck. Det ser ut att bli fullt på Stortorget på torsdag.

ANNONS
|

För andra året i rad ordnar Karl-Johan "Karla" Karlsson med konsert på Stortorget. Femtusen konsertbesökare sväljer torget och det är sannolikt så många Lars Winnerbäck möts av när han intar scen på torsdag.

– Det har gått väldigt bra och innan konserten är det slutsålt. Vi har sålt ungefär 4800 biljetter,så vill man ha biljett får man ligga i, säger Karl-Johan Karlsson.

Lars Winnerbäck har rykte om sig att vara lite hemlighetsfull och så även den här gången.Förband bestämmer han själv, men han har ännu inte avslöjat för arrangören vem det blir.

– Jag har skickat in mina förslag men det är upp till honom. Han är väldigt hemlighetsfull och det är en utmaning, säger Karl-Johan Karlsson.

ANNONS

Att Lars Winnerbäck kommer till "lilla Falkenberg" kan tyckas vara en gåta i sig. Men han har i flera intervjuer pratat om den speciella relationen han har till staden, eftersom han spelade mycket här i början av sin karriär.

– Han har många minnen härifrån och spelningen är väldigt speciell för honom. Jag tror att det blir en skön och intim konsert med mycket känslor, säger Karl-Johan Karlsson.

Läs också:Exklusivt: HN har träffat Lars Winnerbäck inför sommarens stora konsert

I dagarna anordnar han även med ett lotteri i syfte att samla in pengar till Ung Cancer. Lotter säljs på Hermans och i affärer kring Rådhustorget. Priset är en akustisk gitarr signerad av Lars Winnerbäck.

– När vi ändå har honom är i stan tänkte jag att vi kan göra något roligt kring själva konserten. Jag tog kontakt med Lars och han var helt med på idén. Gitarren lottar vi ut natten mellan torsdag och fredag. Det kommer att bli en stor officiell efterfest på Rådhustorget och förhoppningen är att Winnerbäck ska överräcka gitarren där, säger Karl-Johan Karlsson.

Förra årets lyckade arrangemang med Hoffmaestro och Sean Banan har öppnat dörrar för honom. Winnerbäckkonserten har han har arbetat med sedan september. Den har krävt mycket energi, men känslan när ett evenemang av den här storleken är i hamn beskriver han som "häftig".

ANNONS

– För en konsertåskådare är det över på ett par timmar. Som arrangör är det som att arbeta med en cirkus fast väldigt kort och intensiv. Femtusen personer på Stortorget, det blir fantastiskt. Det trodde jag inte förra året att jag skulle genomföra, säger Karl-Johan Karlsson.

Vad blir nästa projekt?

– Det blir en större konsert nästa sommar. Jag har redan etablerat kontakt med Destination Falkenberg om att vi behöver en yta som sväljer 8000 personer. Då är torget för litet. Men det lutar åt att vi kommer köra två konserter nästa år, en på torget och en lite större.

ANNONS