Nattstök på Gallerian stör grannar

Till och från under flera år har Gallerians p-hus varit ett skränigt tillhåll för ungdomar nattetid. Men nu lovar fastighetsägaren krafttag mot stöket.

ANNONS
|

Gap och skrik, musik på hög volym och tutande bilar. Så beskriver Ulf Gustavsson den nattliga aktiviteten i byggnaden mittemot hans sovrum. Gallerians p-hus har under en längre tid varit en tummelplats för skränande ungdomar, enligt den närboende som nu tröttnat rejält på att inget händer.

– Vi ska inte behöva stå ut med detta. Det händer nästan varje natt. De kör rally med skrikande däck, spelar hög musik och sätter igång billarm. Det är en ungdomsgård, ett vuxendagis. Taket på p-huset gör ju att alla ljud förstärks, säger Ulf Gustavsson.

Han upplever att stöket har ökat i omfattning sedan Spritanrakan, som tidigare var en samlingsplats för "bilburen ungdom", blev en otillgänglig byggarbetsplats.

ANNONS

– Vi har varit i kontakt med ägaren till fastigheten som lovar att göra något men inget händer, säger Ulf Gustavsson.

Göran Nergården är vd för Mjöbäcksvillan och sedan köpet i våras delägare i den aktuella fastigheten. Han menar att han först i dagarna har blivit uppmärksammad på problemet.

– Men vi har tagit upp det och har bestämt att vi ska sätta upp en bom så att man inte kan komma upp där med bil på kvällstid, säger han.

Det finns omfattande byggplaner för Gallerian. Men redan innan bygget kommer igång ska problemet med störande nattaktivitet vara borta, lovar ägaren.

– Vi har också pratat om att sätta upp övervakningskameror. Jag vet inte om vi får det, men får vi det, så ska vi göra det, säger Göran Nergården.

Kommunpolis Annelie Svensson känner Gallerians parkeringsdäck som ett av flera ställen där ungdomar tenderar att samlas till och från.

– Det är ett ställe som över tid, till och från, har varit populärt just hos de grupperna av människor som söker den här typen av uppehälle. Det är ett välbekant fenomen.

Hon uppmanar alla som blir störda att reagera och meddela sig till polisen.

ANNONS

– Det är viktigt att agera. Det kanske inte rör sig om brott som måste anmälas alla gånger. Men det kan vara bra för oss att få veta var det är aktivitet, säger hon.

Att helt få bort väsnandet kräver dock resurser som polisen ofta inte kan avvara, menar hon.

– När patrullen åker förbi så kan det vara lugnt men det kan räcka med att vi försvinner så uppstår problemen igen, säger hon.

ANNONS