Näringslivschefen: ”Jättestort värde att ha kvar Lilla Napoli”

Lilla Napoli riskerar vräkning efter en tvist med fastighetsägaren.
– Det finns ett jättestort värde att ha kvar Lilla Napoli i Falkenberg, säger kommunens näringslivschef Jan Melkersson.

ANNONS
|

Hyresvärden har gått till Varbergs tingsrätt för att vräka Lilla Napoli. Från sidan följer Falkenbergs näringslivsavdelning utvecklingen.

LÄS MER:Avhysningsbesked för Lilla Napoli

– I den rättsliga processen har vi inte agerat överhuvudtaget eftersom det är en konflikt mellan två privata intressen. Vi har initialt kollat om det gick att lösa det här men parterna pratar inte med varandra, säger Jan Melkersson, som samtalar med båda sidor.

– De har inte närmat sig varandra nämnvärt och nu blir det en juridisk process. Då kliver vi av för kommunen är ingen part i tvisten. Nu pågår det ett arbete för att hitta lösningar så att Lilla Napoli kan vara kvar i Falkenberg.

ANNONS

Har ni några förslag på lokaler som kan passa?

– Inget som vi kan delge, men vi jobbar i samklang med Lilla Napoli och tittar på olika varianter. I vår matsatsning och den profilering som Falkenberg har så är det klart att Lilla Napoli är en viktig spelare för oss.

Brukar ni lägga tid på att leta lokaler åt privata företagare?

– Det är vardagsmat för oss att göra det om vi får förfrågningar. Om ett företag växer och blir för stort så hjälper vi till att hitta lämpliga lokaler. Min bedömning är att Lilla Napoli är oerhört viktiga för Falkenberg så i min värld ska vi göra vad vi kan för att hitta en lösning om det skulle behövas, säger Jan Melkersson.

ANNONS