Motionshuset, som ägs och drivs av Pernilla Andersson har begärts i konkurs på egen begäran.
Motionshuset, som ägs och drivs av Pernilla Andersson har begärts i konkurs på egen begäran. Bild: Johannes Widergren

Motionshuset i Falkenberg i konkurs efter 18 år

Motionshuset i Falkenberg AB har begärts i konkurs. Företaget ägs och drivs av Pernilla Andersson som startade gymmet för 18 år sedan. Under årens lopp har hon blivit en av de största träningsprofilerna i stan.

ANNONS
|

På egen begäran ansökte ägaren Pernilla Andersson den 9 april om konkurs för Motionshuset AB eftersom bolaget befinner sig på obestånd.

Konkursen har registrerats hos Bolagsverket och inleddes den 12 april.

Konkursförvaltare är advokat Anders Ericson som säger att konkursen är i ett tidigt stadium och han kan ännu inte gå in på bakomliggande orsaker.

– När man kommer in som konkursförvaltare omhändertas boet och det görs akuta saker. Sen får utredningen i konkursen visa varför bolaget kom på obestånd och det blev konkurs.

Hur stor är bristen i boet?

– Jag ska göra en konkursbouppteckning där det kommer framgå vad bolaget har för tillgångar och skulder. Så även där är vi tidigt i konkurshanteringen så jag kan inte gå ut med några siffror.

ANNONS

Vilka är fordringsägarna?

– Det är leverantörer, fastighetsägare och bank och så vidare. Det är de vanliga i en sådan här process och inget som sticker ut. Jag har preliminära siffror, men vi får avvakta bouppteckningen.

Vad händer med Motionshuset på kort sikt?

– Jag har inte stängt gymmet. På kort sikt kommer det att hållas öppet som vanligt och syftet med det är att jag har vissa förhoppningar om att det kan bli en fortsättning och då är det dumt att stänga.

– Ibland stänger man dag ett i en konkurs. Men inte i det här fallet. Medlemmar kan träna precis som vanligt.

Vill nuvarande ägare starta om på nytt?

– Det finns intressenter som kan tänka sig fortsätta med gymmet. Det arbetet har jag påbörjat och då vill jag inte stänga för då har inte gymmet samma värde längre.

Vad händer med kunderna som köpt gymkort för flera månader framåt?

– Så länge jag håller öppet går det att använda de gymkort som finns. Men om jag stänger blir det en fordran i konkursen och då finns det ingenstans att gå. Det blir ingen prioriterad skuld och det finns en risk att kunderna inte får tillbaka sina pengar, säger Anders Ericson

ANNONS

LÄS MER:Pernilla om varför Motionshuset i Falkenberg gick i konkurs

När tidningen tidningen ringde runt och kollade med gymägare under hösten 2019 vad de ansåg om den ökade konkurrensen i branschen var Pernilla Andersson på Motionshuset positiv till utvecklingen.

Intervjun gjordes före coronavirusets utbrott och pandemin har slagit hårt mot gymbranschen.

– Jag ser bara positivt på det. Vi blir fler aktörer som förespråkar en aktiv vardag och fokus på god hälsa och motion. Jag väljer att kalla övriga aktörer kollegor. Jag hävdar att det finns en marknad för oss alla, berättade Pernilla Andersson för tidningen.

Vid det tillfället hade Motionshuset cirka 900 medlemmar.

– Jag fokuserar på min verksamhet, att tillsammans med medarbetare göra det vi gör så bra som möjligt varje dag. Att våra medlemmar är nöjda, når sina mål, utvecklas och trivs hos oss, sa hon.

ANNONS