Moskén i Falkenberg attackerad

– Vi fördömer kraftigt det som hände i Stockholm! Kvällen efter terrorattacken i huvudstaden attackerades Islamiska kulturella föreningen i Falkenberg.

ANNONS
|

Föreningen har aldrig utsatts för skadegörelse tidigare. Men sent på fredagskvällen krossades tre rutor till moskén. Precis när man skulle inleda kvällsbönen vid 22-tiden.

– Det är säkert vedergällning för vad som hände i Stockholm. Men alla islamiska föreningar i Sverige har fördömt den händelsen och känner sympati med de döda och skadade, säger ordföranden Ibrahim Ishal.

– Vi är så ledsna över det som hänt och hoppas att det aldrig någonsin ska inträffa igen. Att döda oskyldiga människor är kriminellt och inget som rättrådiga muslimer stödjer.

Kunde gått illa

Föreningen är lättad över att ingen människa skadades vid attacken mot moskén i Falkenberg. Normalt brukar 20-25 personer delta vid kvällsbönen.

ANNONS

– Det hade gått illa om stenarna träffat någon, konstaterar vice ordföranden Mohamed Osman.

Några av bönedeltagarna försökte springa efter och ta fast gärningsmannen, men han hade för långt försprång. Han beskrivs vara i 30-årsåldern, flintskallig och kraftigt bygd.

Tar avstånd

Föreningen tar avstånd från alla typer av terrorattacker och är förfärade över händelsen på Drottninggatan och Åhléns i Stockholm.

– Sverige är ett fritt land och har alltid brytt sig mest om att ta emot flyktingar. Vi känner oss väldigt väl bemötta här, säger Ibrahim Ishal.

– Föreningen här i Falkenberg jobbar med ungdomarna för att de inte ska bli radikaliserade och hamna på fel sida, påpekar Mohamed Osman.

ANNONS