Therese Mårtensson bor i Morup och har varit med i arbetet med filmen som ska locka fler personer att flytta till Morup. BILD: Privat
Therese Mårtensson bor i Morup och har varit med i arbetet med filmen som ska locka fler personer att flytta till Morup. BILD: Privat

Morupbor gör film för att locka invånare

Byborna har gått ihop och gjort en film som ska marknadsföra Morup för att öka inflyttningen till bygden.

ANNONS
|

– Det ligger mycket i tiden nu att marknadsföra landsbygden och vi kände att vi ville vara i framkant, säger Therese Mårtensson, boende i Morup och en av de som varit med och gjort filmen.

– Så vi gjorde en egen film för vem kan bättre göra det än vi som bor här?

Idén dök upp på ett möte med kommunpolitikerna där syftet var att lista ut vad byn behövde för att hålla landsbygden levande.Byns föreningar och företag har sponsrat kostnaderna för filmen.

– Det var jätteroligt att jobba med filmen. Och framför allt var det fantastiskt att se vilket engagemang det fanns i samhället, säger hon.

ANNONS

Filmen hade premiär på sociala medier i går (torsdag) och går att se på Morups byalags sida på Facebook och har spritts till andra sociala medier. Den går också att se på Morups friskolas hemsida.

– Jag hade sett en vårdcentral som gjorde en film för att rekrytera personal så jag tänkte att vi kunde göra samma sak för att få fler folk till Morup.

Therese Mårtensson tycker att filmen är en del av arbetet men menar också att det finns viktigare saker som behöver göras för att få folk att vilja flytta till Morup.

– Den viktigaste lösningen är att få fler byggen. Det finns småhustomter men folk vet inte om att de finns eftersom att de inte marknadsförts.

– Vi behöver mer folk för att affären ska överleva och för att vi ska ha barn till våra förskolor och vår skola. För att ha en levande landsbygd måste man ha människor, säger Therese Mårtensson.

ANNONS