Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter flera dagars förhandling i Varbergs tingsrätt väntas nu mannen dömas. Bild: Annika Karlbom
Efter flera dagars förhandling i Varbergs tingsrätt väntas nu mannen dömas. Bild: Annika Karlbom

Mordförsöket i Skrea: 23-åringen kvar i häktet i väntan på dom

Den man i 20-årsåldern som misstänkts för mordförsöket i Skrea i februari får sitta kvar i häktet i väntan på dom. Efter flera dagars förhandling i Varbergs tingsrätt väntas nu mannen dömas.

Det var en fredagskväll i februari som två män tränger sig in i en lägenhet i Skrea i Falkenberg. Den ene, en 23-årig man, beväpnad med kniv, ska ha attackerat en man som befinner sig i lägenheten. Mannen fördes senare till sjukhus med livshotande skador efter hugg med kniv i buk och lår.

Åklagaren Klas Lundgren beskriver under rättegången ett svartsjukedrama mellan 23-åringen, offret och en gravid kvinna, som också befinner sig i lägenheten i Skrea. Kvinnan är gravid med 23-åringens barn.

23-åringen hävdar självförsvar

Försvarsadvokaten Jonas Lundberg menar dock att det inte finns några belägg för att 23-åringen ska ha varit svartsjuk, och att det istället ska ha handlat om att rädda kvinnan ur en osäker situation. Deras linje är att 23-åringen ska ha agerat i självförsvar.

– Min huvudman berättar att han har blivit hotad, och det finns vittnen som styrker detta. Han har sagt att han ville få bort sin flicka från den situationen och han försökte undvika viktiga delar på kroppen, säger Jonas Lundberg och fortsätter:

– Vi har åberopat brister i bevisningen som vi hoppas att rätten tar med sig i sin överläggning.

Åklagare Klas Lundgren tillbakavisar påståendet om självförsvar.

– Jag tycker inte att man kan komma beväpnad med kniv, bryta sig in i någon annans lägenhet och hävda nödvärn.

23-åringen är även misstänkt för grovt narkotikabrott efter att närmare sju kilo amfetamin, drygt ett kilo kokain, tre kilo cannabis och över 32 000 ecstasytabletter, har hittats i en lägenhet mannen hyr i Helsingborg.

Sedan februari har mannen suttit häktad med restriktioner i Varberg, vilket innebär att han inte får träffa någon annan än polis och försvarsadvokat. Efter rättegången får 23-åringen fortsatt sitta häktad i väntan på dom men restriktionerna hävs.

– Jag tror att han kommer bli dömd i båda fallen, men med vilken rubricering vågar jag inte spekulera, säger åklagaren Klas Lundgren.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här