För Världens barn. Ätrasalen fylldes i lördags av modeintresserade som ville få inspiration till höstgarderoben.
För Världens barn. Ätrasalen fylldes i lördags av modeintresserade som ville få inspiration till höstgarderoben.

Modevisning blev succé

Kläder för stora och små lockade till Ätrasalen där Röda korset ordnat modevisning. Arrangemanget gav ett rejält tillskott till Världens barn.

ANNONS
|

Man måste testa något nytt ibland och i år valde Vessigebro-Ljungby Röda kors-krets att ändra om bland evenemangen. Istället för den sedvanliga jul- eller höstbasaren anordnades i lördags en mannekänguppvisning till förmån för Världens barn.

- Vi har dukat till hundra personer, men vet inte alls hur många som kommer, sa ordförande Karin Ivarsson innan evenemanget drog igång.

Men hon behövde inte vara orolig. Fler stolar fick ställas fram, lotterna sålde snabbt slut och de extra smörgåsar som förberetts för säkerhets skull gick åt.

Kläder för hela familjen kom från Falkenbergs Netto i Heberg och visades av lokala mannekänger i olika åldrar. Margit Larsson sålde hembakade kakor och bröd som skänkts. Surdegsbröd, banankakor, äppelpajer och småkakor av olika slag hade en strykande åtgång och innebar en extra slant till insamlingen som också valts med omsorg.

ANNONS

- Vi ger ju varje år till Röda korsets katastrofhjälp, men nu har vi valt att också stödja insamlingen till Världens barn som är väldigt populär, sa Margit Larsson.

Efter modevisningen var det dags för vinstutlämning från ett dignande bord där vinsterna skänkts av både privatpersoner och företag.

ANNONS